EasyLight.ro

Cum funcționează o lanternă

Lanterna este un instrument extrem de practic, util și simplu ca principiu de funcționare. Diferențele sunt date de potențialul lanternei, de materialele folosite – care asigură și garantează impermeabilitate și durailitate, de intensitatea luminoasă – definitorie pentru scopul acesteia, și de alte capacități tehnice ale acestora. Dar cum funționează o lanternă?

cum functioneaza
1 -Tubul care găzduiește părțile lanterna, inclusiv bateriile și becul.
2 - Contacte cu arc foarte subțire sau benzi metalice (de obicei cupru sau alamă) situate de-a lungul lanternei, ce realizează conexiunea electrică între diferitele părți - baterii, bec și comutator.
3 – Comutatorul. Fluxul de energie electrică este activat atunci când comutatorul se află în poziția ON. Fluxul de energie electrică este întrerupt atunci când comutatorul este împins în poziția OFF.
4 - Reflectorul este esențial este poziționat în jurul becului și redirecționează razele de lumină, pentru a genera un fascicul de lumină constantă.
5 – Becul – de cele mai multe ori un bec LED ce conține un semiconductor, încapsulat care emite lumină atunci când fluxurile de energie electrică trec prin el.
6 - Lentila este partea clară,transparentă din plastic, de la suprafața care protejează becul.
7 – Bateriile sau acumulatorii sunt sursa de energie.

Sursa foto: easylight.ro/

Comentarii