EasyLight.ro

Lanterne led de mare putere

Modelele de lanterne led de mare putere au cel cel mai mare numar de fani, dar exista doua aspecte importante de care trebuie sa tii cont atunci cand te orientezi spre... puteri superioare.

Una dintre cele mai populare lanterne led de mare putere este Nitecore TM26 Una dintre cele mai populare lanterne led de mare putere este Nitecore TM26

 

  • O putere mare inseamna un consum crescut – deci atentie la sursa de alimentare si la autonomia lanternei.
  • Nu ignora intensitatea luminoasa, masurata in candela, care se refera la luminozitatea modelului (poate ca ai nevoie de un model mai degraba luminos). Despre acest aspect si diferenta dintre cele doua specificatii, respectiv putere – intensitate luminoasa, am mai scris in Lumeni sau candela? Care specificatie este mai importanta cand achizitionez lanterne led. In acest articol subliniam ca, desi cele doua caracteristici se refera la acelasi aspect – la lumina – sunt diferite din perspectiva “abordarii”: lumenii se refera la cantitatea totala de lumina, candela la concentrarea si luminozitatea fasciculului - reprezinta unitatea de masura a luminozitatii dintr-un fascicul focusat intr-o directie (cel mai luminos punct dintr-un fascicul focusat).

6 lanterne led de mare putere

Bazandu-ne pe popularitatea modelelor si pe preferintele publicului care acceseaza Easylight Romania, am realizat in top cu cele mai cautate lanterne led de mare putere.

Nitecore TM26, din seria TM (Tiny Monster) este cea mai performanta lanterna led Nitecore, cu o putere maxima de 3800 de lumeni, autonomie functionala de pana la 1000 de ore si un fascicul luminos care acopera pana la 425 metri.

In Cele mai bune lanterne cu led spuneam ca Nitecore SRT7 este cea mai performanta lanterna tactica de pe piata. Detaliul care face diferenta dintre ea si alte modele tactice este inelul pentru selectarea luminozitatii denumit SSR (Smart Selector Ring) care permite selectarea treptei dorite cu o singura mana, plus faptul ca permite alegeri nelimitate de luminozitate intre 0.1 lumeni si 960 de lumeni. Acopera 308 metri si are o autonomie functionala de 200 de ore.

Nitecore TM15 foloseste 3 CREE XM-L LED-uri, furnizeaza 2450 de lumeni si are 5 niveluri de iluminare, performante furnizate de 4 acumulatori 18650 sau 8 baterii CR123A.

Olight M3X Triton XM-L2 furnizeaza o putere maximă de 1000 de lumeni si un fascicul luminos ce atinge 580 de metri. Este dotata cu ATM (Sistem de management termic activ) pentru protectia lanternei, a LED-ului si a celorlalte componente impotriva temperaturii ridicate, are o raza extrem de concentrată, fascicul focalizat și se adaptează perfect acțiunilor de vanatoare nocturna.

LED Lenser X21R.2 este poate cea mai luminoasa lanterna reincarcabila a momentului, cu o putere maxima de 3200 de lumeni, focus reglabil si un fascicul concentrat care atinge nu mai putin de 700 de metri! Foloseste 7 Xtreme Power LED, are patru programe de iluminare cu 8 functii ale luminii.

TK75 3CREE XM-L2 (U2) furnizeaza o putere maxima 2900 de lumeni si utilizeaza 4 acumulatori 18650. Utilizeaza 3 CREE XM-L2 (U2) LED-uri, are o raza de 690 de metri si lumineaza o arie foarte mare atat pe distanta lunga, cat si scurta.

Comentarii