TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Blog Despre Lumini

 • Lansare: Nitecore HC35, 2700 Lumeni, Frontală În Formă De "L"

  Frontală puternică, de 2700 de lumeni, în formă de L, Nitecore HC35 se adaptează la numeroase scenarii -  uz industrial, reparații, poate fi utilizată cu succes ca lanternă de mână, atașată de suprafețe metalice și prinsă la centură/ curea.

  Nitecore HC35, Lanterna Frontală, 2700 lumeni

  Echipată cu 4 LED-uri x CREE  XP-G3 S3, fiecare cu o durată de viață de 50.000 de ore, HC35 furnizează performanțe luminoase ridicate, o intensitate maximă a fasciculului de 4.500 cd și o rază de 134 de metri.

  În fabricarea lui HC35 a fost folosită tehnologia CNC, rezultatul fiind un produs cu greutate redusă (138,5 grame), rezistent, care prezintă o excelentă disipare a căldurii.

  Alimentat de noua generație de acumulatori 21700, Nitecore HC35 oferă un timp de funcționare de 1.200 de ore, cu o utilizare constantă de 50 de zile în ULTRALOW. Este recomandat să fie alimentat de acumulatorul inclus NL2140HP 21700 (4.000mAh). Este compatibil cu 1 acumulator x 18650 sau 2 x CR123 / RCR123, folosind adaptorul furnizat.

  Bandă elastică de cap este prevăzută cu fâșii de bandă de silicon pentru a direcționa transpirația spre părțile laterale ale capului, prevenind iritarea ochilor din cauza contactului cu transpirația și, în același timp, alunecarea bandei. Benzile reflectorizante garantează siguranța purtătorului pe timp de noapte. HC35 este reglabil în totalitate la 180° eliminând petele oarbe.

  Capătul magnetic permite utilizarea lanternei fără a ține mâinile ocupate sau în situații de urgență, precum întreruperea puterii.  Are standard  IP68, rezistență la impact de un metru și este submersibilă 2 metri.

 • A început sezonul de vânătoare în România! Sunteți pregătiți?

  A început sezonul de vânătoare în România! Sunteți pregătiți?

   

  Sursa foto: https://pixabay.com

   

  CUPRINS


  Vânătoarea - o pasiune specială

  Perioade de vânătoare în România
  Expoziții de vânătoare peste hotare

  De ce aleg oamenii să vâneze

  Echipamentul complet al vânătorului
  Reguli de  bună purtare în noul sezon de vânătoare

   

  A început sezonul de vânătoare în România! Persoanele pasionate pot da startul noilor aventuri în sălbăticie, în căutarea mistreților și fazanilor. La finalul lunii noiembrie, se va da și startul vânătorii de iepuri. Continuă și sezonul destinat vulpilor și șacalilor, pentru care permisiunea de vânătoare a fost acordată în data de 19 august.

   

  Dacă sunteți pasionați de goana după prada mult dorită, acum este momentul potrivit să vă pregătiți pentru aceasta. Astăzi vă vom dezvălui toate detaliile despre noul sezon de vânătoare în România și despre accesoriile de care aveți nevoie pentru această nouă aventură.

   

  Vânătoarea - o pasiune specială

  Vânătoarea necesită cunoștințe avansate despre natură, despre speciile considerate ținte și despre habitatul acestora. Aceasta nu reprezintă un simplu sport, deși necesită depunerea unui efort fizic considerabil. Vânătoarea se practică din pasiune, cu limite de timp și spațiu bine stabilite.

   

  Satisfacția vânătorului nu este redată de timpul petrecut la vânătoare, ci de eleganța și de modul sportiv în care prada este prinsă. Fondul cinegetic foarte variat din țara noastră o transformă într-una dintre cele mai populare locații de vânătoare din lume. Influențele climatice benefice determină vasta biodiversitate vegetală și animală cu care țara noastră se poate mândri.

   

  Să descoperim în continuare care sunt perioadele de vânătoare în România pentru cele mai populare specii!

   

   

  Perioade de vânătoare în România

  Sezonul de vânătoare în România diferă în funcție de speciile vizate. Iată care sunt datele pe care trebuie să le cunoașteți despre acestea:

  PERIOADA SPECIE VANATA
  19 august 2018 - 26 februarie 2019 Vulpi, Șacali - pot fi vânați fără limită
  19 august - 15 octombrie 2018 Porumbei - 20.000, Prepelițe- 25.000
  14 octombrie - 32 decembrie 2018 Mistreți - 420
  26 noiembrie - 31 decembrie 2018 Iepuri - 19.000
  23 septembrie - 31 decembrie 2018 Gâște - 27.000, Rațe- 20.000
  1 octombrie 2018 - 14 ianuarie 2019 Fazani - 22.000

   

  Expoziții de vânătoare peste hotare

  România a participat întotdeauna la cele mai importante expoziții internaționale de vânătoare. Aceasta ocupă un loc fruntaș în topul țărilor cu cele mai multe medalii de aur obținute de-a lungul timpului. Țara noastră se poate lăuda și cu un număr crescut de recorduri mondiale omologate. Ultimele omologări au avut loc în 1997, la craniu de urs și blana de lup. Trofeele dobândite în timpul sezonului de vânătoare în România reflectă valoarea genetică a diverselor specii și evoluția acestora în timp.

   

   

   

  De ce aleg oamenii să vâneze

  Iată câteva dintre principalele motive care stau la baza deciziei de a vâna:

  • Pentru menținerea echilibrului agro-silvo-cinegetic, prin stabilirea sezoanelor de vânătoare și a limitelor aferente în funcție de recomandările autorității publice centrale a statului. Se vânează selectiv, pentru a fi conservată calitatea diverselor specii de vânat.
  • Se vânează de plăcere și din pasiunea de a petrece timp în aer liber, activ și motivat. Natura și vânătoarea reprezintă generatoare de emoții intense, mai ales în cazul bărbaților.
  • Vânătorii cu experiență, pasionați de această artă, sunt motivați în principal de maniera în care dobândesc vânatul și mai puțin de cantitatea obținută.
  • Există și persoane care practică vânătoarea din dorința de a studia anumite specii, pentru a le înțelege mai bine comportamentul și a acumula noi cunoștințe în domeniu.

   

   

  Echipamentul complet de vânătoare

  Înainte de a vă aventura în spațiul special ales pentru vânătoare, asigurați-vă că aveți echipamentul complet de vânătoare pregătit. Iată ce trebuie să includă acesta:

   

  • Hainele de vânătoare: costum de camuflaj, bocanci sau cizme, un tricou, un polar de calitate și diverse accesorii reflectorizante pentru evitarea accidentelor. Este recomandat să optați pentru articole de îmbrăcăminte care izolează mirosul uman și care vă pot proteja împotriva factorilor externi.
  • Un binoclu de vânătoare performant, pentru a beneficia în orice moment de cea mai bună vizibilitate.
  • Cele mai eficiente cuțite de vânătoare, în funcție de specificul vânatului permis, pentru prepararea acestuia.
  • Căști speciale - acestea vă vor proteja de zgomotul produs de focurile armelor.
  • Toc sau husă pentru armă - acesta reprezintă un accesoriu necesar în care să țineți armele de vânătoare atunci când nu le utilizați sau atunci când veți ieși de pe spațiul declarat pentru vânătoare.
  • Momeală pentru vânat (există spray-uri speciale și diverse dispozitive care produc sunete care atrag păsările).
  • Arme pentru vânătoare potrivite, prevăzute cu cele mai eficiente accesorii, precum lunetele.
  • O lanternă de vânătoare puternică, cu autonomie extinsă și care să permită manipulare ușoară în timpul vânătorii.
  • Un rucsac încăpător care să permită manevrarea cu ușurință a echipamentului.

  Reguli de bună purtare în noul sezon de vânătoare

  Iată principalele reguli de bună-purtare pe care trebuie să le cunoașteți și să le respectați în noul sezon de vânătoare din România:

  • Nu puteți utiliza arme de vânătoare în alt scop decât cel al capturării vânatului permis sau a combaterii dăunătorilor acestuia.
  • Nu este permisă lovirea vânatului rănit cu arma.
  • Nu aveți voie să îndreptați arma de vânătoare către o altă persoană, chiar dacă aceasta este descărcată.
  • Nu aveți voie să utilizați alice cu diametru mai mare de 5 mm.
  • În afara spațiului special declarat pentru vânătoare, arma trebuie să fie ținută descărcată, în toc.
  • Este necesar să optați pentru tipul de arme și muniție permise în cazul fiecărei specii în parte.
  • Nu aveți voie să vânați cu o armă defectă.
  • Este interzisă participarea la vânătoare în stare de ebrietate.

   

   

  Acum că ați aflat toate detaliile importante despre noul sezon de vânătoare în România, puteți da startul unei noi aventuri, alături de ceilalți prieteni care vă împărtășesc pasiunea.

   

   

   

   

   

   

   

   

 • 4 lucruri pe care trebuie să le faci atunci când te pregătești pentru noi drumeții montane

  4 lucruri pe care trebuie să le faci atunci când te pregătești pentru noi drumeții montane

   

  O dată cu venirea toamnei, ne dorim tot mai mult să ne petrecem timpul liber la munte, în mijlocul naturii. După o vară însorită, petrecută pe cele mai exotice plaje din jurul lumii sau la piscină, împreună cu prietenii, acum simțim nevoia de a explora cărările necunoscute ale celor mai interesante trasee montane.

  Pentru ca aceste drumeții montane să fie mereu sigure pentru noi, trebuie să ne echipăm corespunzător cu lanterne LED, truse de prim-ajutor și încălțăminte corespunzătoare. Din acest motiv, astăzi ne-am propus să pregătim un top al lucrurilor pe care orice persoană trebuie să le aibă în vedere atunci când se pregătește pentru noi drumeții montane.

   

  Alege echipamentul potrivit pentru drumețiile montane

  Atunci când vă pregătiți pentru o nouă aventură la munte, alături de gașca voastră de prieteni pasionați de experiențele trăite în mijlocul naturii, trebuie să vă asigurați că vă veți simți confortabil pe tot parcursul traseului.

   

  Pentru aceasta, aveți nevoie de un echipament alcătuit din trei straturi care să vă asigure confortul și protecția necesară indiferent de factorii externi. Regula celor trei straturi ale echipamentului montan este una esențială, pe care trebuie să o cunoașteți atunci când vă aventurați pe munte.

   

  • În primul rând, trebuie să acordați atenție elementului de bază al acestui echipament, îmbrăcămintea de corp. Aceasta este cea menită să absoarbă și să usuce umezeala și transpirația, motiv pentru care trebuie să fie aleasă corespunzător.
  • Cel de-al doilea strat al echipamentului este cel care asigură căldura necesară corpului. Este recomandat să optați pentru un polar fleece de calitate în acest caz.
  • Ultimul strat al echipamentului de munte trebuie să fie impermeabil, pentru a vă proteja de apă și vânt. Puteți opta pentru un softshell de calitate în acest caz pentru a vă asigura că vă veți simți confortabil în orice moment.

   

  Sursa foto: https://pixabay.com

  Optează pentru încălțămintea corespunzătoare

  O simplă plimbare pe un traseu de munte se poate transforma într-o adevărată misiune imposibilă atunci când nu ai la îndemână încălțămintea potrivită. Pe lângă simplele dureri de picioare cauzate de o alegere nepotrivită în acest caz, există și riscul accidentărilor serioase sau chiar a apariției situației în care devine imposibil să continuați drumul în anumite zone.  

   

  Sursa foto: https://pixabay.com

  Din acest motiv, în funcție de specificul traseului montan pe care alegeți să îl parcurgeți, este esențial să alegeți o pereche de bocanci potriviți pentru ca această nouă drumeție montană să fie una confortabilă.

  • Pe munte, este mereu indicat să optați pentru o pereche de bocanci cu talpă groasă și dură care pot face față cu succes traseelor dificile.
  • În plus, asigurați-vă că alegeți o pereche potrivită de bocanci pentru sezonul în care decideți să organizați excursia la munte.

   

  Lanterne LED pentru siguranța ta pe munte

  Indiferent de sezonul în care decideți să parcurgeți un nou traseu montan alături de prietenii voștri, accesoriile esențiale precum cele mai bune lanterne LED nu trebuie să lipsească din bagajul vostru de călătorie.  

   

  Chiar și atunci când traseul vostru este unul scurt, de o singură zi, există riscul să petreceți mai mult timp decât ați anticipat pe munte datorită condițiilor meteorologice imprevizibile sau altor factori externi.  Astfel, unul dintre cele mai noi modele de lanterne LED frontale vă pot ajuta să faceți față cu ușurință unor astfel de situații.

   

  • Este recomandat să optați pentru lanterne frontale care pot fi manevrate cu ușurință, pentru a vă lumina calea fără a vă ține mâinile ocupate în timp ce vă cățărați sau atunci când este necesar să vă implicați în diverse acțiuni care vă asigură siguranța.
  • Puteți opta și pentru modelele multifuncționale de lanterne LED pentru drumeții montane, care sunt concepute atât pentru utilizare manuală cât și frontală.
  • Atunci când alegeți cele mai bune lanterne LED pentru munte este, de asemenea, indicat să optați pentru un model cu luminozitate sporită (de până la 1500 lumeni) pentru a vă asigura că veți beneficia de putere maximă indiferent de situație.
  • Nu uitați de necesitatea de a avea acces la un buton unic de comandă care să permită utilizarea rapidă a acestor lanterne LED de munte atunci când acest lucru devine necesar.

   

  Trucuri de supraviețuire pe munte

  Drumețiile montane reprezintă ocazia ideală de a experimenta o nouă aventură alături de gașca voastră de prieteni, departe de civilizație. Cu toate acestea, este important să fiți mereu pregătiți și pentru situații imprevizibile și accidente minore care v-ar putea strica planurile.  Câteva trucuri simple dar utile de supraviețuire vă pot salva viața în anumite situații sau vă pot oferi șansa de a nu lăsa un mic impediment să vă strice planurile.

   

  • De exemplu, nu ar strica să știți cum se face focul pe munte în cazul în care acest lucru va deveni necesar.
  • În plus, câteva informații utile despre fructele de pe munte care pot fi consumate și cele care pot fi periculoase nu strică, în special atunci când vă aflați într-o situație critică, în care nu aveți acces la resursele voastre de hrană.

   

  Sursa foto: https://pixabay.com

  Acestea sunt patru dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faceți atunci când vă pregătiți pentru noi drumeții montane. Astfel, veți avea la îndemână echipamentul necesar, încălțămintea potrivită și cele mai bune acesorii precum noile modele de lanterne LED frontale pentru a fi mereu în siguranță.

 • Cele mai utile accesorii pentru un echipament complet de munte pentru iarnă

  Cele mai utile accesorii pentru un echipament complet de munte pentru iarnă

   

  Sursa foto: https://pixabay.com

  O dată cu venirea toamnei, devenim din ce în ce mai interesați să ne facem planuri noi de vacanță pentru perioada care urmează. Iarna este sezonul în care petrecem cel mai mult timp la munte, în special atunci când suntem pasionați de drumețiile în aer liber sau de distracția care se desfășoară pe pârtiile de ski. Un lucru este cert: atunci când dăm startul unor astfel de aventuri, trebuie să avem la noi cel mai bun echipament de munte pentru iarnă.

   

  Din acest motiv, astăzi ne-am propus să alcătuim o listă utilă de accesorii care nu pot lipsi dintr-un astfel de echipament pentru a ne asigura că acesta este unul complet. Accesorii practice precum cele mai eficiente lanterne LED și o trusă completă de prim ajutor nu vor lipsi de pe această listă.

  Lanterne LED pentru echipamentul de munte pentru iarnă

   

  Vremea este mereu imprevizibilă la munte, în special atunci când ne aventurăm pe cele mai înalte creste în timpul iernii. Pentru că siguranța voastră este primordială, este esențial să includeți cele mai eficiente lanterne LED în rucsacul menit să vă însoțească în aceste aventuri.

  Vestea bună este că tehnologia a evoluat foarte mult, oferindu-vă acum șansa de a găsi numeroase modele de lanterne performante care nu vă vor lăsa la greu atunci când mergeți la munte iarna.

  Sursa foto: https://pixabay.com

  Luminozitate puternică

   

  Cele mai noi gadgeturi de acest tip sunt prevăzute cu o lumină LED de până la 1000 lumeni, ceea ce este mai mult decât suficient în orice situație. În plus, acestea includ dotări utile, special gândite chiar și pentru drumețiile lungi pe care le-ați trecut pe lista voastră de activități din acest sezon.

   

  Lanterne frontale

   

  În primul rând, este recomandat să vă îndreptați atenția către lanterne frontale atunci când vă pregătiți bagajul pentru munte întrucât acestea vă lasă mâinile libere, pentru ca voi să vă asigurați că sunteți în siguranță pe tot parcursul traseului vostru. În plus, în timpul iernii, ziua este mai scurtă, motiv pentru care un astfel de accesoriu este esențial pentru ca tu să nu fii niciodată surprins de lăsarea întunericului și să îți poți continua traseul liniștit.

   

  Sistem de prezervare a energiei

   

  Mai mult decât atât, cele mai performante lanterne LED pentru munte stau foarte bine la capitolul energie. Acestea pot fi utilizate cu baterii reîncărcabile cu acumulatori de calitate. Dacă considerați că este necesar, puteți opta chiar și pentru baterii portabile de rezervă.

   

  Cel mai important avantaj al acestor accesorii de iluminare constă în capacitatea lor de a se adapta chiar și în cazul celor mai imprevizibile situații. Atunci când aceste baterii se descarcă, aceste dispozitive performante își ajustează automat gradul de luminozitate furnizat pentru a conserva perfect energia. Astfel, voi veți avea mereu certitudinea că nu veți rămâne pe întuneric în timpul aventurilor voastre pe munte.

  Sursa foto: https://www.pexels.com

   

  O trusă completă de prim ajutor

   

  Atunci când ne aventurăm pe munte iarna, nu știm niciodată când ne putem confrunta cu cele mai imprevizibile situații. Un singur moment de neatenție este suficient pentru a ne răni, situație pe care trebuie să o gestionăm singuri, la fața locului. Pentru aceasta, vom avea nevoie de o trusă de prim ajutor care ne va oferi șansa de a ne trata rapid în cazul accidentelor minore pentru a putea continua traseul fără probleme.

  Accesorii esențiale de prim ajutor

   

  O astfel de trusă trebui să includă neapărat bandaje, un flacon de betadină, fașe și o folie protectoare cu o capacitate termică foarte bună. Aceste accesorii simple de prim ajutor sunt esențiale și ne pot salva viața, motiv pentru care nu trebuie să le ignorați atunci când pregătiți echipamentul de munte.

  O busolă bună și o hartă detaliată

   

  Atunci când ne aventurăm pe munte în încercarea de a parcurge un nou traseu în timpul iernii, trebuie să fim pregătiți pentru orice, chiar și pentru mici erori de orientare.

  Accesorii utile de orientare

   

  Vara, acestea sunt mai ușor de depășit întrucât vremea ne oferă o vizibilitate mai bună pe munte și ziua este mai lungă, având astfel mai mult timp la dispoziție pentru a ne redresa. Iarna însă, condițiile meteorologice sunt mult mai imprevizibile, motiv pentru care o busolă bună și o hartă detaliată sunt accesorii pe care nu le puteți exclude din rucsacul vostru de călătorie.

  Colțari de munte pentru situații neprevăzute

   

  Pe lângă echipamentul specific de munte pentru iarnă, este important să includeți în rucsacul vostru și o pereche de crampoane sau de colțari tehnici. Aceste accesorii nu sunt necesare pe tot parcursul traseului vostru dar puteți oricând descoperi zone pe care nu le puteți parcurge fără ajutorul acestora.

  Siguranța este pe primul loc

   

  Chiar și atunci când alegi un traseu cunoscut, în cazul căruia nu ai avut nevoie de acestea anterior, este bine să fii prevăzător pentru că vremea poate schimba radical condițiile pe munte în orice moment.

  Acum că ai descoperit aceste accesorii esențiale de care ai nevoie, îți poți completa echipamentul de iarnă pentru munte pentru a fi pregătit pentru noi aventuri.

  Fii prevăzător și vei fi în siguranță!

 • Lanterna-felinar Nitecore LR30: viziune practică fără cusur

  Interfaţa intuitivă, fasciculul de 360 de grade, cu diametru de 20 de metri, LED-urile High CRI (în număr de 6) şi cel roşu ultra-strălucitor sunt doar câteva dintre caracteristicile care au atras atenţia publicului asupra lanternei-felinar Nitecore LR30.

  Nitecore LR30 viziune practică fara cusur

  Având aceeaşi dimensiune şi putere, Nitecore LR30 se află în competiţie directă cu două modele Fenix - CL20 şi CL25R. Iată, în continuare, elementele pe care mizează în această strânsă cursă.

  Graţie bazei magnetice, Nitecore L30 poate fi ataşată în orice poziţie. În plus, pe lângă baza magnetică, puteţi folosi bucla de prindere din cauciuc elastic (o puteţi agăţa inclusiv de crengi sau alt tip de suport).

  Nitecore LR30 viziune practică fara cusur #2

  LED-ul albastru (poziţionat deasupra butonului de pornire, vizibil prin învelişul difuzor) are ca funcţie principală indicarea voltajului dar, în acelaşi timp, facilitează găsirea lanternei în întuneric, prin modul de localizare - apăsaţi şi menţineţi în această poziţie timp de cel puţin trei secunde, la închiderea lanternei. LR30 va clipi scurt, la fiecare trei secunde, pentru a putea fi găsită cu uşurinţă.

  LR30 are o interfață simplă; ţineţi apăsat butonul de pornire pentru ON-OFF, modul alb, iar prin click-uri scurte accesaţi celelalte moduri. Pentru LED-ul roşu, din poziţia off, sunt suficiente două clickuri rapide. Nitecore LR30 nu are funcţie de memorie memorie și pornește mereu în primul (cel mai mic) mod alb/ roșu. Cele trei trepte de luminozitate se accesează în ordine crescătoare - Low, Mediu, High şi Roșu Constant > Roșu Flash > Roșu SOS. Modul roşu, foarte luminos, este destinat semnalizării şi avertizării.

  Nitecore LR30 viziune practică fara cusur #1

  Datorită fasciculului blând și a LED-urilor CRI (CRI ≥90), LR30 este recomandată pentru fotografiat sau filmat, oferind o foarte bună redare a culorilor.

  Este fabricată din policarbonat şi, în ciuda aspectului de "plastic" (faţă de lanternele din aluminiu, de exemplu), este o lanternă-felinar foarte rezistentă.

  Caracteristici Nitecore LR30

  High 205 lumeni/ 3 ore 30 min (18650)/ 2 ore 30 min (2XCR123)

  Mediu 85 lumeni/ 8 ore 30 min (18650)/ 6 ore/ (2XCR123)

  Low 12 lumeni/ 62 ore (18650)/ 46 ore/ (2XCR123)

  Roşu 45 lumeni/ 8 ore (18650)/ 5 ore 30 min / (2XCR123)

  Diametrul fasciculului luminos: 20 metri

  Standard IPX-6.

  Lanterna-felinar Nitecore LR30 este disponibilă în trei variante de culoare: verde, galben și albastru.

 • Nitecore TIP 2017. Îmbunătăţirile noii versiuni Tip

  Nitecore a lansat deja câteva serii de lanterne-breloc de succes: Tube, seria T și TIP. Dintre acestea, TIP a devenit rapid populară. Dar, pentru că se simţea nevoia unei "împrospătări", Nitecore a venit cu modelul îmbunătăţit Nitecore TIP 2017.

  Nitecore Tip 2017 Ce imbunatatiri aduce noua versiune Tip #2

  Principalele modificări sunt: interfaţa cu două butoane comutatoare, uşor de utilizat, și noul clips de prindere, care are si rol de protecţtie a portului micro-USB.

  Prima întâlnire

  Nitecore TIP versiunea 2017 păstrează echiparea cu LED CREE XP-G2 S3, dar vine cu câteva îmbunătăţiri care te vor încânta: inelul metalic din jurul lentilei reprezintă un detaliu de design de efect, cele două butoane comutatoare separate uşurează mult utilizarea, iar clipsul de prindere, schimbarea cea mai vizibilă, care acoperă şi protejează portul USB, se poate ataşa în patru moduri, iar prinderea şi detaşarea lui se fac cu uşurinţă.

  Uşoară ca o pană, de dimensiuni reduse (încape în podul palmei), Nitecore TIP 2017 este o lanternă uimitor de solidă şi este echipată cu inel de prindere foarte rezistent, care poate susţine până la 30 de kilograme! Surprinzătoare performanţă, ţinând cont că vine de la o lanternă de 23.5 de grame şi de doar şase centimetri!

  Reflectorul de calitate are suprafaţă texturată, tip coajă de portocală (orange-peel), pentru un fascicul de lumina blând.

  Lanternă reîncărcabilă, Nitecore TIP versiunea 2017 este echipată cu LED-uri încorporate care te informează asupra statusului încărcării (culoarea verde indică încărcare completă). Încărcarea, prin portul micro-USB, este rapidă, durează aproximativ o oră.

  Nitecore Tip 2017. Ce imbunatatiri aduce noua versiune Tip #1

  Interfaţă

  Noul Nitecore TIP are două moduri de utilizare - Daily şi Constant. Puteţi verifica / alege cu uşurinţă modul în care va aflaţi prin apăsarea şi menţinerea în această poziţie a ambelor butoane: un flash înseamnă modul daily, două flashuri înseamnă mod constant. În modul daily, TIP 2017 se opreşte după 30 de secunde, cu sau fără funcţia momentană. În modul constant, lanterna luminează continuu. Modul Daily este ideal pentru iluminarea de scurtă durata şi reprezintă o soluţie ingenioasă pentru a observă imediat când se activează accidental în buzunar.

  Caracteristici Nitecore TIP 2017

  Ultralow 1 lumen - 46 ore

  Mediu 35 lumeni - 6 ore 30 min

  High 150 lumeni - 1 ora 30 min

  Turbo 360 lumeni - 30 minute

  Alimentare: acumulator Li-Ion, 500 mAh

  Standard IP54.

  Rază: 74 metri.

  Intensitate luminoasă maximă: 1.400 cd.

 • Nitecore MT06MD: 5 aspecte care impresionează la noua lanterna medicală de la Nitecore

  Special conceput de inginerii de la Nitecore pentru personalul medical și de prim ajutor, modelul MT06MD se evidențiază prin câteva inovații care merită privite îndeaproape.

  Nitecore MT06MD 5 aspecte care impresionează la noua lanterna medicală de la Nitecore

  Nitecore MT06MD, în cinci puncte: caracteristici care o recomandă drept lanternă "medicală"

  #1. Setare implicită pentru modul low, lumina blândă, de 4 lumeni, fiind potrivită pentru inspecția pupilelor.

  #2. Siguranță foto-biologică (RG0), ceea ce înseamnă că este eliminat pericolul reprezentat de expunerea ochilor la lumina albastră. LED-ul Nichia 219B, cu care este echipat Nitecore MT06MD, are evaluare RG0 în conformitate cu standardele foto-biologice de siguranță IEC / EN62471.

  Pericolul reprezentat de lumină albastră se referă la faptul că expunerea directă a ochiului uman la acest tip de lumină poate provoca leziuni fotochimice la nivelul retinei, cauzând vedere neclară, cataractă, maculopatie etc.

  Nitecore MT06MD 5 aspecte care impresionează la noua lanterna medicală de la Nitecore

  3. High CRI mare (CRI ≥90), ceea ce permite redarea tuturor detaliilor.  CRI (Indicele de Redare a Culorilor - Colour Rendering Index) se măsoară pe o scară de la 1 la 100 și reprezintă capacitatea unei surse de lumină de a reproduce cu fidelitate culorile diferitelor obiecte în comparație cu o sursă de lumină ideală/ naturală. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât sunt mai multe șanse ca obiectele să fie redate în lumina lor naturală. Cea mai mare valoare CRI posibilă este 100 și este dată unei surse de lumină identice cu lumina soarelui.

  Este o caracteristică foarte utilă pentru personalul medical și de prim ajutor, deoarece le permite să vadă și să analizeze cu acuratețe toate detaliile și, mai departe, să pună un diagnostic corect.

  #4. MT06MD poate fi introdus în alcool pentru dezinfectare. Lanterna este fabricată din aliaj de aluminiu anodizat și are suprafață metalică completă submersibilă în alcool pentru sterilizare.

  #5. 200% energie electrică față de produse similare de pe piață. MT06MD are ca sursă de alimentare două baterii AAA, oferind o autonomie de 35 de ore. În acest fel, îți este de un real ajutor în situații extreme în care se impune iluminarea de lungă durată.

 • Review: Nitecore TM28. Făcută să te impresioneze!

  Cu 6000 de lumeni și o intensitate de 107.200 cd, Nitecore TM28 este cea mai luminoasă lanternă produsă de acest brand.

  Nitecore TM28 #3

  Alte caracteristici de luat în seamă sunt: fasciculul de 655 de metri, funcția încorporată de reîncărcare și afișajul OLED, care îți furnizează informațiile de care ai nevoie în timpul procesului de încărcare. Toate aceste caracteristici high-tech sunt ambalate într-o lanternă compactă, de aproximativ 14 centimetri lungime.

  Caracteristici

  Nitecore TM28

  • Lanternă de căutare reîncărcabilă
  • Utilizează 4 x CREE XHP35 HI LED, putere maximă 6000 de lumeni
  • Este alimentată de 4 acumulatori 18650, compatibilă cu Li-ion/ IMR
  • Autonomie totală 1000 de ore
  • Fascicul: 655 de metri
  • Afişajul OLED furnizează date în timp real despre luminozitate, putere, voltaj.
  • Reflector cu tehnologie PDOT încorporată
  • Circuit inteligent de încărcare.
  • Sistem de reglare a temperaturii pentru a evita supraîncărcarea.
  • 5 trepte de luminozitate şi alte 3 funcţii speciale.
  • Comutator multifuncţional unic, în două trepte (Patent No.ZL201120062948.1)
  • Indicator încorporat al nivelului bateriei (Patent No. ZL201220057767.4)
  • Filament pentru tripod
  • Inel pentru protecţia componentelor interne
  • Anodizare HAIII
  • Waterproof IPX8 (poate fi scufundată la 2 metri)
  • Poate fi aşezată în poziţie verticală

  Dimensiuni
  Lungime: 141.99 mm
  Diamentru cap 56 x 56 mm
  Diametru coadă 5.0mm
  Greutate: 413 grame, fără baterii

  Nitecore a adus pe piață primul TM26 în urmă cu aproximativ patru ani și (după un alt upgrade) a redenumit modelul în TM28. Designul este asemănător, în plus NitecoreTM28 păstrează forma compactă și emană aceeași impresie de putere. Atenția îți este atrasă de partea frontală, cu capul patrulater și cu patru hexagoane de mici dimensiuni, încorporate. Cealaltă parte a capului este rotunjită, ambele porțiuni fiind prevăzute cu numeroase fante de răcire pentru a evita supraîncălzirea lanternei.

  Nitecore TM28

  Afișajul OLED pare atașat de capul lanternei, dar în realitate este integrat și are protecție de aluminiu. La partea rotunjită a capului este amplasat comutatorul cu două trepte și, în partea opusă, filament pentru montarea trepiedului și conectorul pentru reîncărcare. Are un excelent design anti-alunecare, iar gaura pentru șnur este bine poziționată, în așa fel încât, chiar și cu șnurul pus, lanterna rămâne stabilă în poziție verticală.

  Nitecore TM28

  Nitecore TM28

  În spatele lentilelor sunt 4 LED-uri XHP35 HI perfect centrate, poziționate în reflectoare dust-free. Interiorul (capul și tubul) nu prezintă defecte, urme de lipire sau de adeziv. Concluzie: TM28 este construit si finisat foarte bine și este un model durabil, pe care te poți baza mulți ani de acum înainte.

  Interfața

  Nitecore TM28 este o lanternă compactă, dar grea. Datorită designului, se poate trece însă peste acest inconvenient, deoarece este ușor de manevrat și controlat, folosind doar degetul mare.

  Comutatorul lateral este ușor de identificat deoarece, în partea opusă, simți protecția cauciucată a portului de încărcare. În legătură cu portul de încărcare, o opțiune mai bună ar putea fi schimbarea cu un port micro-USB. Acum, ai nevoie de un încărcător dedicat, altfel ai putea să-l încarci de la orice încărcător de telefon. În cazul în care bateriile sunt epuizate, încărcarea durează 4-5 ore, ceea ce este destul de mult.

  TM28 are puține opțiuni de alimentare. Poate utiliza IMR, dar și acumulatori standard 18650, iar în acest caz, lumina ajunge la maxim 4500 lumeni. Un lucru excelent este faptul că include un adaptor pentru celule flat-top, astfel încât poți să încarci aproape toți acumulatorii 18650. Atenție, însă: nu poți încărca CR123A, acest lucru deteriorează TM28.

  Nitecore TM28

  TM28 are un comutator în două trepte și este posibil să ai nevoie de timp pentru a te obișnui cu el. Dar, după câteva zile, te vei descurca foarte bine, deși nu este exclus să preferi comutatorul de la TM06 sau cel în trei trepte de la MH20GT.

  Sunt două moduri pentru a folosi comutatorul: o jumătate de apăsare sau apăsare completă. După introducerea celulelor sau deblocarea lanternei prin strângerea capului, ecranul oferă informații despre ce fel de acumulatori sunt introduși, astfel încât lanterna se va seta pentru celulele utilizate.

  În modul standby, LED-ul albastru va clipi în continuu. TM28 are două moduri: "mod zi de zi" (daily-mode) și "mod de căutare" (search-mode). Apăsând comutatorul pe jumătate, intri în modul zi de zi, iar un click complet te duce în modul de căutare. Ambele moduri au opțiunea momentary-on. O jumătate de apăsare va porni lanterna în ultimul daily-mode utilizat, după care poți parcurge, ascendent, cele patru moduri; full click pentru a dezactiva și dublu click pentru a accesa cele trei moduri speciale; prin modurile speciale navighezi prin apăsări pe jumătate; Full click în poziția off te duce la modul de căutareDupă introducerea celulelor sau deblocarea lanternei prin strângerea capului, ecranul oferă informații despre ce fel de acumulatori sunt introduși, astfel încât lanterna se va seta pentru celulele utilizate; lanterna pornește în Turbo și aici ai două opțiuni: Turbo și High, pe care le accesezi cu apăsări parțiale.

  Butonul plasat aproape de ecranul OLED oferă informații despre (în ordinea următoare): nivelul real și lumeni, tensiunea reală, pictograma bateriei, autonomie rămasă și temperatura reală. De asemenea, în cazul în care sunt activate, sunt afișate modurile speciale. Diferența este că, în modurile speciale este arătat în mod continuu doar modul, nu și autonomia rămasă ori temperatura. În modurile normale, poți accesa aceste informații ori de câte ori dorești, cu excepția cazului când lanterna este oprit. În stand-by-mode, vei vedea doar tensiunea reală. După introducerea celulelor sau deblocarea lanternei prin strângerea capului, ecranul oferă informații despre ce fel de acumulatori sunt introduși, astfel încât lanterna se va seta pentru celulele utilizate.

  Nitecore TM28

  După cum am menționat anterior, TM28 are două moduri principale, de "zi cu zi" și de căutare. În modul de "zi cu zi" ai la dispoziție următoarele opțiuni: Ultralow> Low> Mid> High. În modul căutare sunt două opțiuni: Turbo > High. Cele trei moduri speciale sunt disponibile în ambele moduri, în ordinea stroboscop> SOS> localizare.

  De asemenea, ai la dispoziție două moduri pentru blocarea lanternei: ține apăsat butonul de alimentare timp de mai mult de o secundă (în timp ce se oprește) sau desfiletează un pic capul.

  Sursă: candlepowerforums.com, Foto: nitecore

 • Borsetele Nitecore NDP10 & NUP20 sub lupă!

  Cu borsetele Nitecore NDP10 și NUP20 îți poți organiza, transporta și păstra la îndemână ustensilele EDC. Sunt comode, practice (le poți ține în mână și pe umăr), încăpătoare și au dimensiuni mici.

  Borsetă Nitecore NDP10

   Nitecore NDP10

  NDP, din denumirea modelului, înseamnă Nitecore (N) Daily (D) și Pouch (P). Aceasta este în două variante: fie 10, fie 20, în funcție de materialul folosit în partea frontală: 10 - dacă este cauciuc sintetic Hypalon, 20 dacă este diftină. În continuare, vom analiza modelul Nitecore NDP10, din Cordura 1000D, cu zona frontală cu cauciuc Hypalon. Acesta este un cauciuc sintetic (un material cauciucat cu ranforsare textilă), realizat din polietilenă clorurată și sulfonată, rezistent la produse chimice, temperaturi extreme și lumina ultravioletă.

  Borsetă Nitecore NDP10

  În partea din față, jos, este aplicat logoul Nitecore, simplu, fără obișnuita culoare galbenă.

  Accesul la compartimente este facil, prin deschideri cu fermoar, care se manevrează rapid, datorită un bucle din șnur.

  Are mâner pentru a putea fi dus în mână și, în plus, include și curea de umăr, care se prinde prin sistem de carabină de o parte și de alta a genții.

  Borsetă Nitecore NDP10

  În partea din spate, ai la dispoziție posibilitatea de a atașa obiecte, compatibiel cu sisteme MOLLE/ PALS. De asemenea, sunt incluse și două benzi PALS cu prindere Velcro.

  Borsetă Nitecore NDP10

  Nitecore NDP10 în interior 

  Compartimentul principal are un buzunar fixat pe partea din față cu o bandă elastică, iar partea din spate a compartimentului o suprafață tip scai cu o altă bandă elastică deasupra acesteia. Fermoarele sunt concepute pentru a oferi acces ambidextru.

  Borsetă Nitecore NDP10

  Compartimentul din față îți oferă spațiu suplimentar, destinat instrumentelor mici: două benzi elastice, un buzunar frontal și inel de prindere tip D.

  Borsetă Nitecore NDP10

  Nitecore NUP20

  Nitecore NUP20 adică Nitecore Utility Pouch, are dimensiuni mai mici decât modelul prezentat anterior, iar partea frontală (ai observat, desigur, 20 în denumire) este din diftină, o țesătură din bumbac cu aspect catifelat.

  Borsetele Nitecore NDP10 & NUP20 sub lupă!

  NUP20 păstrează caracteristicile modelului NDP10 (acces ușor, mâner pentru a fi ținut în mână curea de umăr, prindere compatibilă cu sistem MOLLE/ PALS. Sistemul de organizare este similar, cu mențiunea că aici apare o diferență, compartimentul principal fiind mai mic. Sistem tip scai în interior - spate.

  Borsetele Nitecore NDP10 & NUP20 sub lupă!

  Configurarea este similară în interiorul compartimentul frontal, cu două benzi elastice, un buzunar frontal și inel de prindere tip D.

  Borsetele Nitecore NDP10 & NUP20 sub lupă!

  Observație practică

  Sistemele PALS/ MOLLE și cel tip Velcro (scai) permit prinderea în exterior de huse, teci suplimentare sau chiar lanterne cu clipsuri de prindere. Atenție însă la sistemul tip Velcro, unde există pericolul ca obiectele să se desprindă.

  Foto: Nitecore

   

 • Cele mai mari branduri de lanterne profesionale în 2016

  2016 a avut o dinamică interesantă, culminând cu trimestrul 4, când a avut loc o schimbare spectaculoasă în topul producătorilor de lanterne profesionale, chiar la nivelul liderului acestuia: Surefire, lider incontestabil timp de mulţi ani, a fost depăşit de Nitecore care a înregistrat cele mai mai mari vânzări la nivel global.

  cele mai bune branduri de lanterne profesionale in 2016.jpg #2 Cu 5 niveluri de iluminare, 3 moduri de semnalizare, putere 1-2150 lumeni, rază 495 metri, alimentare 2 x 18650, lanterna reîncărcabilă MH41 este unul dintre cele mai populare modele Nitecore.

   

  În aceste condiţii, clasamentul neoficial care se conturează este următorul: Nitecore, Surefire, Fenix, Maglite si Coast/ Led Lenser. Îţi propunem, în continuare, o trecere în revistă a principalilor competitori din industrie.

  Cele mai mari branduri de lanterne profesionale în 2016

  Nitecore: deschidere spre noile tehnologii

  Fondat în 2007, după ce a identificat o nişă cu potenţial important (segmentul celor aflaţi în căutare de lanterne robuste, compacte şi ultra-strălucitoare), brandul şi-a dezvoltat în permanenţă oferta. Treptat, Nitecore a ocupat toate segmentele: vânătoare, pescuit, EDC, outdoor, lanterne frontale, încărcatoare inteligente, acumulatori super-performanţi, ajungând până la lanterne tip breloc.

  Un alt pilon al dezvoltării a fost faptul că extinderea a mers mână în mână cu adoptarea celor mai avansate tehnologii la scurt timp după ce acestea erau anunţate/ disponibile (ceea ce puţini producători o fac) - de exemplu, LED-uri, sisteme de disipare a căldurii, tehnologia turnării. Încă din 2013, potrivit theknifecenter.com, Nitecore se număra printre liderii industriei.

  Surefire: prin excelenţă, lanterne tactice

  Specializată pe segmentul de lanterne tactice şi care se montează pe arme, Surefire este apreciat îndeosebi de poliţie, forţe de ordine, personal de intervenţie în situaţii de urgenţă. Lanternele Surefire au intrat chiar în dotarea FBI, Federal Air Marshal Service, brandul fiind lider pe pe segmentul de lanterne tactice.

  Fenix: calitate şi diversitate

  Ca şi Nitecore, compania mizează pe diversitatea modelelor şi calitate, acoperind toate sectoarele de activităţi. Lanternele Fenix sunt foarte rezistente, au consum eficient şi furnizează fascicul luminos de bună calitate. Gama de lanterne Fenix include lanterne profesionale, de vânătoare, de pescuit, dar şi modele tip breloc, de camping, frontale şi de uz casnic, toate respectând cele mai înalte standarde ale calităţii.

  Maglite: un nume legendar

  Un brand legendar, care a adunat de la fondarea din 1979 numeroşi fani. Chiar şi James Bond, interpretat de Pierce Brosnan, în The World Is Not Enough foloseşte o lanternă Maglite. Robuste, cu lentile focalizabile, putând fi utlizate ca instrumente de apărare/ autoapărare, utilizate în lupta corp la corp, acestea intră în dotarea poliţiei şi a forţelor de securitate.

  Led Lenser: încredere în precizia germană

  Cumpăr calitate germană - iată aspectul pe care mizează cumpărătorul când achiziţionează lanterne Led Lenser, deoarece calitatea germană nu mai are nevoie de prezentare. Dintre sistemele patentate Led Lenser amintim: Smart Light Technology, Advanced Focus System, Rapid Focus, Blue Moon Focus. Populare sunt, în special, lanternele de pescuit, frontale, şi cele cu ZOOM.

  Foto: Bogdan Vlădescu/ FotoProdus.com

   

   

   

Articolele de la 1 la 10 din 207 in total

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 21