TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Black Friday 2014 ghid. Recomandari la alegerea unei lanterne LED

Deoarece mai sunt doar câteva zile până la Black Friday 2014 și, de-a lungul timpului, am primit întrebări legate de criteriile de alegere a unei lanterne LED, am realizat un articol cu câteva recomandări pe această temă.

Black Friday 2014 ghid. Recomandari pentru alegerea unei lanterne LED

Desigur, este important să nu pierzi reducerile care se anunță de Black Friday 2014. Dar, și mai important este să faci alegerile corecte și să achiziționezi obiectele de care ai nevoie cu adevărat. Acest lucru se aplică inclusiv în cazul cumpărării uneii lanterne LED.

Înainte de a cumpăra o lanternă, ia un creion și o hârtie și fă o listă care să cuprindă următoarele puncte:

  • Care este scopul acesteia (uz casnic, expediții, speologie, uz profesional, vânătoare)?
  • Cât de puternică/ luminoasă trebuie să fie?
  • Ce autonomie trebuie să aibă?
  • Cine o folosește și cât de ușor trebuie să fie accesul la funcțiile acesteia?
  • De ce accesorii are nevoie?

5 recomandări pentru Black Friday 2014

Cum alegi o lanternă LED potrivită activității pe care urmează să o faci

În magazinul online Easylight.ro, lanternele LED sunt listate în funcție de activități: outdoor/ camping, EDC/ uz general, tactice/ pază și protecție, pescuit, frontale, cadou, reîncărcabile, vânătoare, ATEX/ HAZLOC, speologie. Lucrurile devin mai simple pentru tine: alegi activitatea care ți potrivește și găsești lanterne LED adaptate acesteia.

Cât de puternică trebuie să fie lanterna

Ispita de a te arunca la o putere superioară este mare, mai ales acum, când ești cu gândul la reducerile pe care le poți găsi de Black Friday 2014. Înainte de a alege o lanternă de peste 1000 de lumeni, gândește-te dacă ai nevoie de un model atât de puternic.

O lanternă EDC, de pildă, pe care să o păstrezi mereu la îndemână, nu are nevoie de atâția lumeni. Un alt exemplu: în cort nu ai nevoie de un fascicul puternic, care să-i orbească pe cei din jur, prin urmare, orientează-te spre lanternele cu un fascicul mai blând. Acest calcul simplu te ajută să alegi modelul potrivit și chiar să economisești niște bani. Atenție: nu confunda puterea cu intensitatea luminoasă! Puterea (fluxul luminos) se referă la puterea totală pe care o furnizează lanterna, intensitatea luminoasă arată cât de intens (concentrat) este fasciculul luminos.

Ce autonomie trebuie să aibă?

Cel mai ușor de achiziționat sunt bateriile alcaline AA și AAA - sunt ieftine și se găsesc peste tot. Dar, dacă ești dispus să dai mai mulți bani, poți cumpăra o lanternă LED cu alimentare CR123,  lanterne cu acumulatori 18650 sau lanterne reîncărcabile. Acestea conferă o autonomie superioară modelelor care utilizează baterii alcaline. Sfatul nostru este să pui în  balanță utilitatea lanternei/ prețul/ autonomia pentru a te asigura că, de Black Friday 2014, vei face o investiție înțeleaptă.

Cine folosește lanterna

Dacă ești pasionat de tehnologie și "vânezi" gadgeturi inclusiv când alegi o lanternă, dar aceasta va fi utilizată de întreaga familie, trebuie să-ți schimbi criteriile de căutare. Pentru EDC/ uz general, caută lanterne care se manevrează rapid și ușor. Într-o situație de urgență (se ia curentul, cineva pierde un obiect, trebuie să se repare țevi etc) o lanternă dotată cu ultimele tehnologii și numeroase opțiuni devine incomodă. Ideal este să existe o lanternă "de casă" și, separat, colecția ta de gadgeturi.

De ce accesorii este nevoie

Evită situația în care cumperi o lanternă LED și apoi constați că accesoriile pe care le dorești nu sunt compatibile cu ea. Abordează Black Friday 2014 într-un mod precaut și înțelept. Studiază modelul, caută apoi accesoriile care îi sunt dedicate sau sunt compatibile cu el și abia apoi fă comanda. De pildă, dacă îți păstrezi lanterna în mașină, ar fi utile conuri pentru trafic. Pentru lanterne frontale, ai nevoie de fire prelungitoare, adaptoare etc, pe care le găsești în secțiunea Accesorii lanterne frontale.

Pentru lanterne de vânătoare ai nevoie de întrerupător cu fir, sisteme prindere și fixare a lanternei LED de țeava armei (pe șină sau magnetice), filtre de culoare. Mai multe găsești în secțiunea Accesorii vânătoare.

Pentru lanterne de bicicletă ai nevoie de prindere lanternă de bicicletă. Mai multe accesorii găsești în secțiunea Accesorii bicicletă

Sperăm că am reușit să aducem lămuriri asupra felului în care trebuie să alegi o lanternă LED și că aceste informații îți sunt utile pentru achizițiile pe care vrei să le faci de Black Friday 2014.

Leave a Reply