TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Ce diferențe sunt între o lanternă profesională și o lanternă de uz general

Există diferențe între o lanternă profesională și una de uz general, dar aceste diferențe nu fac din primele obiecte mai cu moț și din celelalte intrumente inferioare. Delimitarea între o categorie și alta este unul din criteriile care servesc pentru alegerea optimă în funcție de nevoi.

diferențe

Există câteva criterii și detalii tehnice care particularizează fiecare din aceste două categorii.

În primul rând cele profesionale sunt mai scumpe și este absolut firesc să fie așa, pentru că sunt concepute pentru a fi folosite în anumite condiții – desseori speciale, care depășesc limitele unei utilizări domestice a lanternelor. Calitatea materialelor folosite și durabilitatea acestora este mult mai mare. Este firesc! O lanterna extrem de utilă pentru casă nu trebuie să fie fabricată din aluminu dur, ca sa reziste la căderi de la 30 de metri, așa cum este obligatoriu pentru o lanternă d ecautare salvare sau pentru lanterna pe care o folosește un pompier.

Citește și: Lanterne profesionale. Lansari in 2015

O alta diferenta importanta este garanția oferită de producător. O lanternă profesională are o garanție minim 18 luni, în timp ce una de uz general are garanție de minim 24 de luni. Deseori producatorii specifică clar faptul că lanternele de uz general folosite ”profesional” au garanța mai redusă cu 6-10 luni decât cele de uz general.

O altă diferență este cea referitoare la tipul de acumulatori și/sau baterii pe care le poți utiliza la lanterne. Cele profesionale au detalii stricte, aceasta fiind o condiție esențială pentru eficiența lor. O lanterna de căutare – salvare nu te poate lăsa când ai mai multă nevoie de ea, dar o lanternă de uz general poate avea limite mai largi la aceste condiții.

citeste si: Lanterne tactice

Greutatea și dimensiunea lanternor profesionale diferă de cea a celor de uz general, pentru că scopul primelor este mai larg decât al celor din urmă, fără ca acestea să fie mai puțin fiabile, mai pușțin eficiente sau mai puțin utile decât primele. Pentru fiecare din cele două categorii producătorii se gândesc la situațiile limită, lanterna fiind un instrument pentru situații limită, dar fiecare situație este într-un interval diferit.

Sursa foto: easylight.ro

Leave a Reply