TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Copiii generației viitoare de acumulatori și baterii

Supercapacitorii sunt considerați candidații cei mai promițători pentru generația viitoare de dispozitive de acumulatori și baterii, respectiv viitoarele sisteme de stocare a energiei electrice, comparativ cu dispozitivele clasice (celule de combustie, baterii, acumulatori).

newtons-cradle-256213_1280

Ei au densitate de putere mare, un răspuns rapid, un timp de încărcare-descărcare mai rapid în comparație cu bateriile, o simplitate constructivă, costuri reduse și nu în ultimul rând probleme de mediu reduse.

Alți  factori care determină importanța supercapacitorilor ar fi că pot fi înseriați și pot fi realizați în diferite variante constructive, de formă și dimensiune. Față de baterii, ei au o anduranță mare, o stabilitate în timp.

Bateriile, acumulatorii și supercapacitorii sunt lucruri distincte, dar fac parte din aceeași familie, aceea a dispozitivelor de stocare de energie. Supercapacitorii sunt de mare interes în cercetarea mondială, datorită avantajelor date atât de carbon, cât și de polimerii conductori, iar combinarea lor duce la performanțe deosebite. Aplicațiile vizate de piață pentru supercapacitori sunt multiple, cele mai elocvente fiind aplicațiile portabile, pentru motoare electrice, recoltarea de energie, în electronică, calculatoare, transporturi, telefonie

Supracapacitorii fac concurență acumulatorilor, concret ei se pot folosi la mult doritele mașini ecologice, cele electrice, care pot folosi supercapacitorii. De notat este că produsele care există în prezent nu sunt la nivel de dezvoltare de piață, dar există modele care vor fi perfecționate.

Ca teorie supercapacitorii sunt compuși din doi electrozi, un electrolit, membrana separatoare și, în funcție de caracteristicile materialelor folosite, performanțele lor diferă. Datorită avantajelor pe care le oferă, în ultimul deceniu cercetările în domeniul supercapacitorilor s-au concentrat asupra modalităților de creștere a densității de energie, în așa fel încât capacitorii să poată concura cu acumulatorii.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply