TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Lumeni sau candela? Care specificație este mai importantă când achiziționez lanterne LED

Candela și lumenul sunt unități de măsură ale luminii și două aspecte nelipsite din specificațiile unei lanterne LED. Adeseori confundate (și, nejustificat, de cele mai multe ori o atenție mai mare se acordă valorii din dreptul lumenilor), cele două se referă la proprietăți diferite ale luminii, ambele la fel de importante.

Lumeni sau candela Care specificație este mai importantă când achiziționez lanterne LED #2 Nitecore TM36Lite are o intensitate luminoasă de 310.000 cd.

 

Cei mai mulți posesori de lanterne LED sunt interesați de brand, valoarea lumenilor, autonomie și rază (“cât bate lanterna”). Dar, pe lângă aceste specificații, intensitatea luminoasă este unul dintre aspectele care nu trebuie trecute cu vederea.

Lumen, candela. Definiții si diferenţe

#1 Lumen

Lumenul reprezintă unitatea de măsură a cantității totale de lumină percepută emisă de o sursă (flux luminos sau putere luminoasă)  Fluxul luminos este o sumă ponderată a puterii la toate lungimile de undă în banda vizibilă, lumina din afara spectrului vizibil nefiind luată în considerare (dacă includem și lungimile de undă care nu sunt percepute de ochiul omenesc vorbim de flux radiant, care se referă la puterea totală a luminii emise - vizibilă și invizibilă ochiului uman).

#2 Candela

Candela este unitatea de măsură a puterii luminoase emisă de o sursă într-o anumită direcție (intensitatea luminoasă).

#3 Cantitatea mare de lumină înseamnă, în mod obligatoriu, şi luminozitate mare?

Ia 2 tipuri de LED care emit o cantitate egală de lumină, de pilda 5 lumeni, dar cu unghiuri diferite de 10 grade, respectiv 120 de grade. În momentul în care acestea luminează, LED-ul cu unghi mic o să furnizeze un fascicul mult mai luminos decât celălalt deși cantitatea luminoasă este aceeași. Explicația este simpla: cu aceeași cantitate (5 lumeni) trebuie acoperit, în al doilea caz, un unghi mult mai larg. Prin urmare, nu este obligatoriu ca o cantitate mare de lumină să fie și foarte luminoasă!

#4 Concluzie Candela se refera la luminozitatea fasciculului luminos, iar lumenii la cantitatea de lumină vizibilă. Candela si lumenii măsoară proprietăți diferite ale luminii, nu se pot înlocui, sunt la fel de importante și nu se poate renunța la niciuna dintre cele două caracteristici.

Cum găsești lanterna LED potrivită

Dacă dorești o lanternă care să ilumineze o arie largă sau dacă ești preocupat de eficiența consumului, o calitate la care excelează gama de lanterne Fenix, caută în descrierea produsului specificațiile legate de lumeni.

Daca dorești o lanternă LED, un reflector sau orice altă sursă de iluminare cu fascicul focalizat, ghidează-te după valoarea intensității luminoase, măsurată în candela. Este vorba, mai ales, de lanterne tactice/ pentru pază și protecție, lanterne pentru vânătoare și pescuit.

EasyLight România recomandă

Lumeni sau candela Care specificație este mai importantă când achiziționez lanterne LED

Merită luat în discuție modelul Nitecore TM16GT (foto sus) care nu face compromisuri, bifând super- performanțe la toate capitolele: este o lanternă de mare putere, de 3600 de lumeni, acoperă 1003 metri și are o intensitate luminoasă de 252.000 cd.

Dacă ești interesat de lanterne LED Lenser, trebuie să ai în vedere că, prin tehnologia Advanced Focus System, sunt valorificate ambele tipuri de focalizare (largă și concentrată).

Update: Decembrie 2016

 

 

Leave a Reply