TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Muzeul Tehnic din Viena

Muzeul Tehnic din Viena oferă o perspectivă asupra lumii tehnologiei prin exponate unice în lume, precum echipamente, utilaje, dar și tehnologii de mult uitate.

0000144199-Big-Display-Crop

Amplasat pe Mariahilfer Strasse nr. 212, muzeul a fost deschis în 1918 și este adăpostit de o clădire a cărei construcție a început în 1908, pe vremea împăratului Franz Joseph.

Întins pe o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați, muzeul expune, pe cinci etaje, de la motoare cu abur la uscătoare de păr demodate, lanterne și felinare, de la instrumente muzicale la modele uriașe de bărci, sau de la primele modele de mașini de spălat la aeroplane în mărime naturală și altele.

Astfel de obiecte și dispozitive au fost achiziționate în prima jumătate a secolului al-XX-lea, și prezintă o evoluție a tehnologiei în plan istoric, social și economic. Unele exponate sunt clasificate ca unice în lume, cum este Săgeata Argintie Mercedes.

0000071762-Big-Display-Crop

Muzeul Tehnic din Viena este un muzeu foarte interesant și atractiv deopotrivă pentru adulți și pentru copii, fiind amenajată o zonă "Mini Tehnicus" unde copii pot descoperi tehnologia sub diverse aspectele, prin experimente de "cauză — efect". Tot aici sunt amenajate studiouri muzicale, în care aceștia își pot manifesta aptitudinile artistice.

De asemenea, în cadrul muzeului sunt prezentate foarte multe exponate interactive (exploatarea de cărbune într-o mină de huilă, producerea curentului electric clasic, solar sau eolian). Știință, fizică, astronomie, energie, mediu, planificare urbanistică, inginerie, transport, electronice, orice este legat de tehnologie este prezentat, explicat și demonstrat în acest muzeu, potrivit surselor amintite.

Colecțiile permanente ale Muzeului Tehnic din Viena sunt: "Mediul Înconjurător și viața de zi cu zi", "Energie și Minerit", "Informație și Comunicare", "Transport și Trafic", "Principii Tehnice și Științifice & Muzică", aceasta din urmă prezentând științele de bază ale tehnologiei ce stau la baza formării colecțiilor acestui muzeu. Aici sunt expuse și instrumente muzicale și obiecte de tehnică medicală.

Cea mai mare colecție a Muzeul Tehnic din Viena este "Tehnologia Producției". Aceasta cuprinde obiecte din domeniul tehnologiei de producție industrială folosite în agricultură, silvicultură, procesarea lemnului și metalelor, fabricarea textilelor sau ceramicii, în industria chimică și industria hârtiei.

În cadrul acestor colecții ale muzeului pot fi admirate, așadar, de la biciclete și mașini de epocă, trăsuri originale, locomotive și vagoane de epocă, avioane și elicoptere, la utilaje folosite în tipografie, mașini de scris, aparatul Morse, aparate radio și de televiziune, telefoane, ustensile de bucătărie, radiatoare, sau instrumente muzicale din cele mai diverse. Fiecare exponat este însoțit de o scurtă istorie, iar jocurile interactive ajută la înțelegerea proceselor tehnologice care au dus la realizarea obiectelor respective.

 

Leave a Reply