EasyLight.ro

Cei mai buni acumulatori pentru lanterne. Partea 1: acumulatori 18650

Orienteaza-te spre cei mai buni acumulatori pentru lanterne pentru a beneficia de performante maxime in iluminare. Pentru inceput, discutam despre acumulatori 18650.

Cei mai avansati acumulatori sunt de tip 18650 Li-Ion. Este vorba de acumulatori derivati din industrie (pentru bormasini, echipament utilitar, echipamente medicale). In 90% din laptopuri, se folosesc celule 18650 inseriate.

Cand discutam despre acumulatori 18650 trebuie sa avem in vedere doua tipuri de fabricatie: acumulatori cu si fara protectie PCB (PCB - Protected Board Circuit).

Cei mai buni acumulatori pentru lanterne tip 18650 Li-Ion fara protectie PCB

In acest caz, reprezentativi sunt acumulatorii Panasonic 3100 mAh Sunt acumulatori dezvoltati pentru uz industrial care pot fi folositi cu incredere la orice lanterne led care nu necesita acumulatori 18650 cu protectie PCB.

Cei mai buni acumulatori pentru lanterne. Partea 1 acumulatori 18650#3

Cei mai buni acumulatori pentru lanterne de tip 18650 fara protectie PCB au contact plat la +, prin urmare acumulatorii 18650 fara PCB cu contact tip buton sunt, in general low cost, au performante si durabilitate scazute.

Cei mai buni acumulatori pentru lanterne tip 18650 Li-Ion cu protectie PCB

Este vorba de acumulatori pentru industria de consum, cu trei tipuri de protectie: impotriva incarcarii la polaritate inversata, supra-incarcare si supra-incalzire (acest ultim aspect este foarte important pentru lanterne deoarece se incalzesc puternic in timpul utilizarii).

De fapt, acumulatorii 18650 cu PCB sunt acumulatori standard carora li s-a aplicat un circuit electronic de protectie. Te sfatuim sa alegi celule Samsung sau Panasonic cu protectie de la SEIKO. Producatorul protectiei trebuie sa fie consacrat, de incredere. In cazul in care ai celula Panasonic cu o protectie "no name", necalitativa, nu ai facut o afacere buna.

Cei mai buni acumulatori pentru lanterne, tip 18650 Li-Ion cu protectie sunt, in acest moment, Panasonic 3400 mAh si Fenix 3400 mAh

Panasonic 3400 mAh are o celula Panasonic NCR 18659B, fabricata in Japonia, protectie SEIKO fabricata in China, tara de asamblare fiind tot China. Are contact tip buton si este optimizat pentru utilizare generala. Este compatibil cu aproximativ 90% din lanternele de pe piata.

Cei mai buni acumulatori pentru lanterne. Partea 1 acumulatori 18650

 

Fenix ARB-L2S 3400 mAh este dezvoltat si optimizat de producatorul de lanterne Fenix si este vorba de un model dedicat lanternelor ultraperformante. Testele il indica drept cel mai bun acumulator pentru lanterne de 1000 – 1500 de lumeni. Interesant este faptul ca este vorba tot de o celula Panasonic, difera doar producatorul protectiei si tipul de contact la +. O "curiozitate" a acestui model este faptul ca avem de-a face cu un acumulator 18650 performant, cu PCB  si contact plat. Inainte de a-l achitiona, trebuie verificat in prealabil daca tipul de lanterna se potriveste cu el.

Cei mai buni acumulatori pentru lanterne. Partea 1 acumulatori 18650#2

Ai grija la utilizare

Chiar daca ai cei mai buni acumulatori pentru lanterne tip 18650, performantele lor vor scadea rapid daca utilizarea lor este incorecta. Trebuie sa respecti cateva reguli:

  1. acumulatorii 18650 Li-Ion nu se lasa la incarcat noaptea;
  2. se deconecteaza imediat dupa incarcare;
  3. se incarca oricand, dar nu e bine sa se descarce complet.
  4. pentru a evita aceste probleme, poti apela la un incaractor intelligent care opreste automat incarcarea - incarcator intellicharger i4 Nitecore, incarcator intellicharger i2 Nitecore, incarcator inteligent Fenix ARE-C2.

Comentarii