TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

4 lucruri pe care trebuie să le faci atunci când te pregătești pentru noi drumeții montane

4 lucruri pe care trebuie să le faci atunci când te pregătești pentru noi drumeții montane

 

O dată cu venirea toamnei, ne dorim tot mai mult să ne petrecem timpul liber la munte, în mijlocul naturii. După o vară însorită, petrecută pe cele mai exotice plaje din jurul lumii sau la piscină, împreună cu prietenii, acum simțim nevoia de a explora cărările necunoscute ale celor mai interesante trasee montane.

Pentru ca aceste drumeții montane să fie mereu sigure pentru noi, trebuie să ne echipăm corespunzător cu lanterne LED, truse de prim-ajutor și încălțăminte corespunzătoare. Din acest motiv, astăzi ne-am propus să pregătim un top al lucrurilor pe care orice persoană trebuie să le aibă în vedere atunci când se pregătește pentru noi drumeții montane.

 

Alege echipamentul potrivit pentru drumețiile montane

Atunci când vă pregătiți pentru o nouă aventură la munte, alături de gașca voastră de prieteni pasionați de experiențele trăite în mijlocul naturii, trebuie să vă asigurați că vă veți simți confortabil pe tot parcursul traseului.

 

Pentru aceasta, aveți nevoie de un echipament alcătuit din trei straturi care să vă asigure confortul și protecția necesară indiferent de factorii externi. Regula celor trei straturi ale echipamentului montan este una esențială, pe care trebuie să o cunoașteți atunci când vă aventurați pe munte.

 

 • În primul rând, trebuie să acordați atenție elementului de bază al acestui echipament, îmbrăcămintea de corp. Aceasta este cea menită să absoarbă și să usuce umezeala și transpirația, motiv pentru care trebuie să fie aleasă corespunzător.
 • Cel de-al doilea strat al echipamentului este cel care asigură căldura necesară corpului. Este recomandat să optați pentru un polar fleece de calitate în acest caz.
 • Ultimul strat al echipamentului de munte trebuie să fie impermeabil, pentru a vă proteja de apă și vânt. Puteți opta pentru un softshell de calitate în acest caz pentru a vă asigura că vă veți simți confortabil în orice moment.

 

Sursa foto: https://pixabay.com

Optează pentru încălțămintea corespunzătoare

O simplă plimbare pe un traseu de munte se poate transforma într-o adevărată misiune imposibilă atunci când nu ai la îndemână încălțămintea potrivită. Pe lângă simplele dureri de picioare cauzate de o alegere nepotrivită în acest caz, există și riscul accidentărilor serioase sau chiar a apariției situației în care devine imposibil să continuați drumul în anumite zone.  

 

Sursa foto: https://pixabay.com

Din acest motiv, în funcție de specificul traseului montan pe care alegeți să îl parcurgeți, este esențial să alegeți o pereche de bocanci potriviți pentru ca această nouă drumeție montană să fie una confortabilă.

 • Pe munte, este mereu indicat să optați pentru o pereche de bocanci cu talpă groasă și dură care pot face față cu succes traseelor dificile.
 • În plus, asigurați-vă că alegeți o pereche potrivită de bocanci pentru sezonul în care decideți să organizați excursia la munte.

 

Lanterne LED pentru siguranța ta pe munte

Indiferent de sezonul în care decideți să parcurgeți un nou traseu montan alături de prietenii voștri, accesoriile esențiale precum cele mai bune lanterne LED nu trebuie să lipsească din bagajul vostru de călătorie.  

 

Chiar și atunci când traseul vostru este unul scurt, de o singură zi, există riscul să petreceți mai mult timp decât ați anticipat pe munte datorită condițiilor meteorologice imprevizibile sau altor factori externi.  Astfel, unul dintre cele mai noi modele de lanterne LED frontale vă pot ajuta să faceți față cu ușurință unor astfel de situații.

 

 • Este recomandat să optați pentru lanterne frontale care pot fi manevrate cu ușurință, pentru a vă lumina calea fără a vă ține mâinile ocupate în timp ce vă cățărați sau atunci când este necesar să vă implicați în diverse acțiuni care vă asigură siguranța.
 • Puteți opta și pentru modelele multifuncționale de lanterne LED pentru drumeții montane, care sunt concepute atât pentru utilizare manuală cât și frontală.
 • Atunci când alegeți cele mai bune lanterne LED pentru munte este, de asemenea, indicat să optați pentru un model cu luminozitate sporită (de până la 1500 lumeni) pentru a vă asigura că veți beneficia de putere maximă indiferent de situație.
 • Nu uitați de necesitatea de a avea acces la un buton unic de comandă care să permită utilizarea rapidă a acestor lanterne LED de munte atunci când acest lucru devine necesar.

 

Trucuri de supraviețuire pe munte

Drumețiile montane reprezintă ocazia ideală de a experimenta o nouă aventură alături de gașca voastră de prieteni, departe de civilizație. Cu toate acestea, este important să fiți mereu pregătiți și pentru situații imprevizibile și accidente minore care v-ar putea strica planurile.  Câteva trucuri simple dar utile de supraviețuire vă pot salva viața în anumite situații sau vă pot oferi șansa de a nu lăsa un mic impediment să vă strice planurile.

 

 • De exemplu, nu ar strica să știți cum se face focul pe munte în cazul în care acest lucru va deveni necesar.
 • În plus, câteva informații utile despre fructele de pe munte care pot fi consumate și cele care pot fi periculoase nu strică, în special atunci când vă aflați într-o situație critică, în care nu aveți acces la resursele voastre de hrană.

 

Sursa foto: https://pixabay.com

Acestea sunt patru dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faceți atunci când vă pregătiți pentru noi drumeții montane. Astfel, veți avea la îndemână echipamentul necesar, încălțămintea potrivită și cele mai bune acesorii precum noile modele de lanterne LED frontale pentru a fi mereu în siguranță.

Leave a Reply