TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

De ce este importantă temperatura de culoare în alegerea lanternei LED

Când vorbim despre temperatura de culoare a LED-urilor, împărțim culorile în lumină albă (aproximativ 6500K), alb-neutru (aproximativ 4000K) și alb cald (aproximativ 3000K). De ce este nevoie să facem această distincție? Cheia este ceea ce numim "redarea culorilor".

De ce este importanta temperatura de culoare in alegerea lanternei LED

Redarea culorilor, exprimată ca o scală de la 0 la 100 în Indicele de redare a culorilor (CRI - Color Rendering Index), descrie cum o sursă de lumină influențează felul în care culoarea unui obiect apare în ochii omului și cât de bine sunt evidențiate variațiile subtile de nuanțe. Cu cat indicele este mai mare, cu atât capacitatea de redare a culorilor e mai bună. CRI-ul unei lanterne performante, cu lumină albă este de minim 75% (cu cât este mai mare temperatura de culoare, cu atât scade CRI-ul), în vreme ce un CRI bun pentru o lanternă cu LED alb -neutru și alb-cald este de aproximativ 80%.

Care este relevanța acestor cifre? Iată un exemplu: în pădure, luminozitatea puternică este suficientă pentru a identifica un contur, dar pentru a observa detaliile subiectului tău ai nevoie de un CRI bun. Altfel spus, luminozitatea te ajută să identifici conturul unui subiect, dar când vine vorba de culoare, detalii, este nevoie de un CRI de minimum 75%. De aceea, vom urmări mereu un CRI mai mare.

Câteva explicații tehnice

În cazul unui LED cu lumină albă, electronul trece prin chipuri pentru a emite lumină albastră și apoi determină praful fluorescent să emită lumină galbenă. În final, cele două lumini se combină și se produce lumina albă. CRI-ul luminii galbene este mai mare decât cel albastru, prin urmare o proporție ridicată de lumină galbenă poate ridica CRI. Cu cât este culoarea mai caldă, cu atât este mai mare CRI-ul, această caracteristică fiind potrivită pentru sporturi în aer liber. În plus, temperatura de culoare scăzută a luminii calde si lungimea lungă de undă lungă îi conferă capacitatea de capacitatea de penetrare pe vreme ploioasă și cețoasă.

Pe de altă parte, eficiența fluorescenței suscitate este foarte scăzută, luminozitate totală a luminii albe va fi mult mai mică, de culoare mai slabă. Fasciculul va "colora" subiectele ca și cum acestea ar fi iluminate de becuri incandescente, de putere mică.

La modul general, produsele echipate cu LED-uri cu lumină alb-neutru sunt alegerea potrivită pentru sporturi în aer liber, care a satisfac nu numai nevoia de redare a culorilor și au capacitate bună de penetrare a ceții. De asemenea evită scăderile majore de luminozitate și problemele de culoare.

Sursă articol și foto: Nitecore.com

Leave a Reply