TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Nu tremur la cutremur! Am lanternă și fluier

Mișcările telurice din Vrancea nu sunt o glumă. Natura nu are reguli, iar unica șansă a omului este să prevină ceea ce se poate preveni și să se pregătească pentru ceea ce nu se poate preveni.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a inițiat în această idee o campanie națională de informare a populației intitulată "Nu tremur la cutremur" pentru a face cunoscute măsurile și modul de comportare în cazul unui seism.

Specialiștii cooptați în acest proiect sfătuiesc populația să aibă un kit minimal de urgență care să conțină apă, alimente și medicamente.

Un kit de urgență care să conțină un rucsac plin cu articole de igienă, apă și alimente neperisabile, trusă de prim ajutor, documente în fotocopii, articole de supraviețuire — pături, un briceag, lanternă și fluier de supraviețuire, baterii de lungă durată sau acumulatori. Proviziile de alimente sunt recomandate a fi pentru 72 de ore. Important este să ai în casă aceste provizii, trebuie apă suficientă, 4 litri, dacă ești bolnav cardiac, diabetic — să ai o rezervă de medicamente pentru o primă zi măcar.

Campania este gândită să fie promovată pe o durată nedeterminată pentru ca informațiile să ajungă la toată lumea. Este necesar ca fiecare să facă și pasul următor și să se pregătească inclusiv pregătirea kitului de supraviețuire.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply