EasyLight.ro

Acest produs nu mai este fabricat.

Fenix LD01 R4

Fenix LD01 R4

Lanterna LED LD01 R4 este cel mai recent upgrade al popularului model Fenix LD01 care furnizeaza performante excelente utilizand o singura baterie AAA.

Utilizare facila Lanterna LED LD01 de la  Fenix este un model "mini" care furnizeza 72 ANSI lumeni, este foarte usor de manevrat, fiind suficienta o singura operatiune de rasucire a capului lanternei .

Este vorba de o lanterna LED de doar 7,5 cm lungime, care foloseste un performant sistem Cree XP-G R4 LED, cu consum eficient de energie, care-i asigura o functionare de 27 de ore la 3 lumeni.

 Garantie 2 ani.

CuloareNegru
ModelFenix LD01
Altele
 • 1 X Cree XP-G LED (R4) cu durata de viata 50.000 ore
 • Flux luminos 72 lumeni
 • Fasciculul luminos depaseste 50 de metri
 • 7.5 cm (L) x 1.4 cm (D) 
 • Greutate 14.2 grame fara baterii 
 • IPX-8
 • Lentile ultra-clare intarite cu invelis anti-reflexie (AR).
 • Clama metalica 
 • Inel tip 0
 • Inel pentru breloc 
 • Manual de instructiuni 
 • Garantie 

Review-uri

 • Corectie
  Naim
  27.08.2015
  Rating:
  Legat de problema cu bateria slaba se pare ca m-am inselat: lanterna se va aprinde in modul low insa cu conditia de a astepta aproximativ 1 minut daca anterior a fost aprinsa pentru o perioada lunga de timp; s-ar putea datora faptului ca bateria este incinsa si nu poate elibera suficient curent pt a reaprinde led-ul. Scorul final: 5 stele.
 • O lanterna buna in categoria sa
  naim
  25.02.2014
  Rating:
  Este o lanterna potrivita unor activitati de durata scurta-medie. Testata cu acumulator duracell 1000mah (asta scrie pe el, in realitate e mai putin) respecta timpii afisati pntru modul medium si high. Nu am stat sa verific pentru modul low insa la 3 lumeni nu imi fac probleme cu timpul efectiv de iluminare. Observatii: din momentul in care bateria este descarcata astfel incat sa nu mai poata sustine iluminarea in modul high, lanterna continua sa ilumineze in modul medium; acelasi lucru se intampla si de la medium la low. Acest lucru pare la prima vedere o chestie buna, in sensul ca nu ramai fara lumina dupa o ora jumate de utilizare pe high, respectiv trei ore pe medium insa exista o problema: daca bateria nu mai sustine modul medium si intrerupem functionarea lanternei (care a intrat in modul low) s-a terminat smecheria... lanterna nu mai poate fi aprinsa pentru ca secventa de aprindere este medium-low-high.

  Despre lumeni, n-or fi 72 dar vreo 70 tot sunt si asta e mai mult decat ai nevoie de la o lanterna din aceasta clasa. Nu am testat-o la 50 de metri dar la 30 arunca suficienta lumina sa poti observa un caine de talie mica.

  Inca o bila alba ar fi faptul ca se incalzeste foarte putin ceea ce presupune fie ca racirea prin corpul de aluminiu se face foarte bine fie ca led-ul este capabil de mai mult de 72 lumeni si nu se incinge fiind folosit sub capacitate.

  Lentila este tratata cu strat antireflectiv astfel incat pierderile de intensitate luminoasa sa fie cat mai mici.

  Contactul la aprindere merge foarte bine, curat, daca folosesti doua maini; cu o singura mana se poate intampla sa faca un asa-zis precontact (un prim contact scurt si apoi contactul propriu-zis, chestie care se traduce prin "sarirea" primului mod de iluminare ) datorita faptului ca in momentul rasucirii corpul lanternei este impins oarecum perpendicular pe axa longitudinala (cred ca chestia asta este normala pentru orice lanterna cu aprindere/stingere prin infiletare; probabil ca un pas mai fin al filetului ar rezolva aceasta problema dar in cazul asta ar trebui sa invarti mai mult si, sincer, prefer sa am lumina atunci cand imi trebuie, chiar daca nu la intensitatea dorita decat sa-mi innod degetele tot rasucind pe un filet fin).

  Distantarea celor 3 moduri, in termeni de intensitate luminoasa, mi se pare foarte ok in sensul ca modul mediu ofera suficienta lumina pentru majoritatea nevoilor, fara sa-ti "sparga" ochii daca acestia erau deja adaptati la intuneric; modul high, cum am mai spus, e mai mult decat poti cere de la o lanterna de dimensiunile astea iar cei 3 lumeni in modul low sunt numai buni pentru a citi o harta/carte sau pentru a folosi lanterna ca lampa de veghe.

  Ma bucur ca am achizitionat lanterna asta si i-as fi dat 5 stele daca nu avea problema cu imposibilitatea aprinderii in cazul bateriei foarte slabe (dpdv subiectiv nu ma deranjeaza acest aspect intrucat am tot timpul o baterie de rezerva la mine; in plus, oricine doreste sa foloseasca intensiv (sau/si exclusiv) o astfel de lanterna cred ca e suficient de diligent incat sa nu "plece la drum" cu o singura baterie.

Comentarii