TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Aproape totul despre acumulatori. Ce sunt si cum se clasifică

Încercăm să spunem aproape totul despre acumulatori și vorbim, pentru început, de clasificarea lor și principalele caracteristici.

Acumulatorii sunt produse diferite de baterii deși îndeplinesc aceași funcție. Acumulatorii sunt celule electro-chimice care furnizează energie electrică unui circuit electric extern, energie care a fost înmagazinată și păstrată de acumulator.

acumulator_li-ion_3_7_v_rcr123a_650_mah_16340_olight_3

Există mai multe tipuri de acumulatori.

Cu plumb. Au tensiunea electromotoare de: 2,2 V, tensiunea maximă de încărcare pe celula: 2,39 V, tensiune minimă de descărcare 1,8 V. Acumulatorii cu plumb au un număr foarte mic de cicluri de încărcare/descarcare, iar capacitatea acumulatorului scade după fiecare nouă reîncărcare. În plus funcționează prost la temperaturi scăzute, dar, în compensațe are o rată  mică de autodescărcare de numai, 5% pe lună. Un alt avantaj pentru acumulatorii cu plumb este prețul redus. Au capacitate mică, greutate mareși nu sunt folositi în airsoft.

Nichel-Cadmiu (Ni-Cd). Au tensiunea electromotoare pe celulă 1,2 V, tensiunea maximă de încărcare pe celula 1,44 V, iar tensiunea minimă de descărcare este de 0,81 V. Au un palier de tensiune mare, o funcționare bună la temperaturi scăzute. Mare beneficiu este numărul mare de cicluri de încărcare/descarcare. În replică au o rată de autodescarcare mare: 10%-15% din capacitate se pierde în primele 24 de ore, apoi 10% - 15% pe lună la depozitare și neutilizare. Au efect de memorie.

Acumulatori pe bază de Litiu. Au tensiunea electromotoare pe celulă de 3,6 V, curba de descărcare fiind descendentă, cu o rată de descarcare mare în intervalul de temperatură 15 – 20 grade Celsius. Au, în schimb o funcționare bună la temperaturi între 5 și 50 de grade Celsius. Numărul de cicluri de încărcare/descarcare este mai mic decât la cele tip Cd-Ni, dra au o rată de autodescărcare mică, de doar 5% din capacitate în primele 24 de ore, și de numai 1%-2% pe lună la neutilizare și depozitare încărcate. Nu au efect de memorie și nu trebuie formatate.

Citeste si: Aproape totul despre acumulatori. Păstrarea și conservarea

Sursa foto: easylight.ro

Leave a Reply