TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Aproape totul despre acumulatori. Păstrarea și conservarea

Durată de viată și performanțele acumulatorilor depind de modul în care sunt păstrati și întretinuti.

Întretinerea corectă a acumulatorilor poate crește substanțial durată lor de viață, iar o sumムde reguli, rezultate din datele tehnice și recomandările producătorilor, dar și din experiențムsunt utile și merită luate în calcul. Păstrarea în condiții improprii a acumulatorilor poate compromite toate eforturile depuse la încărcarea și exploatarea lor corectă, ducând în final la reducerea substanțială a duratei de exploatare.

acumulator_18650_li-ion_1300_mah_samsung_sdi_088_inr18650-13q_contact_plat_

Una din regulile de bază pentru buna întreținere a acumulatorilor este ca după o periodă oarecare de stocare, înainte de utilizare, pentru recuperarea integrală a parametriilor, este necesar un ciclu de încărcare – descărcare lentă. Ține cont de faptul că principalii factori care duc la deteriorarea rapidă a acumulatorilor sunt temperatura și autodescărcarea.

Temperatura optimă de stocare a acumulatorilor este în jurul a 5-15 grade Celsius. Unii recomandă chiar păstrarea în frigider, în zonă pentru legume, unde temperatură nu scade mai mult de 5-6 grade Celsius.

Citeste si: Ghidul bateriilor

Acumulatorii de tip Ni-Cd, Litiu și Ni-Mh se recomandă a fi păstrați încărcați doar la 40% din capacitate. Acumulatorii tip Ni-Cd pot fi păstrați până la cinci ani fără a se pierde substanțial din parametri, iar cei de tip Ni-Mh trei ani.

Evită încălzirea bateriilor la încărcare. Nu întrerupe încărcarea acumulatorilor tip Ni-Cd și Ni-Mh. În cazul unei căderi de tensiune pe rețea, deconectează acumulatorul de la sursă de încărcare, descărca-l complet și reia încărcarea de la capăt. Acumulatorii pe bază de Litiu pot fi încărcați pe etape, dar sunt singurii care tolerează acest tratament. Acumulatorii pe bază de Litiu trebuie să rămână reci pe întreagă durată de încărcare. Se soct din încărcător de îndată ce sunt complet încărcați. În plus evită descărcarea completă a acumulatorilor pe bază de Litiu. Tot pentru aceștia este bine să șie feriți de șocuri mecanice, în timpul utilizării, încărcării și depozitării.

Este bine să nu folosește concomitent acumulatori din categorii diferite și nici acumulatori identici fabricați de producători diferiți. Nu lăsa acumulatorii în mașină, vara. Căldură de la soare îi va descărcă și defecta.

Iarnă, acumulatorii de rezervă se țin în buzunarele interioare ale hainelor pentru a sta la temperaturi confortabile. Citește cu maximă atenție și respectă instrucțiunile de utilizare pentru acumulatori și sursele de încărcare.

Ultima regulă, și una dintre cele mai importante este aceea de a nu arunca acumulatorii defecți sau epuizați la gunoiul menajer. Trebuie duși la reciclare. Cele mai multe din supermarketuri au puncte de colectare a bateriilor. Sunt extrem de toxici pentru mediu, iar materialele utilizate foarte scumpe și rare.

Citeste si: Aproape totul despre acumulatori. Ce sunt si cum se clasifică

Sursa foto: easylight.ro

Leave a Reply