TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Cum alegi o lanternă în funcție de intensitatea luminii

Aparent, atunci când cumperi o lanternă urmărești ca puterea lanternei să fie mare . Cu toate acestea intensitatea luminii unei lanterne trebuie să fie în acord cu scopul căreia îi este destinată, să fie susținută de acumulatori sau baterii un interval de timp suficient de mare, pentru ca lanterna să fie utilă și să poată fi reglată.

Intensitatea luminoasă a unei lanterne este principala ei funcție și criterul de bază pentru selecția lanternei. Pentru a putea determină intensitatea luminii unei lanterne, trebuie să știi numărul de lumeni. Cu cât numărul de lumeni este mai mare, cu atât și intensitatea luminiiprodusă de lanternă este mai mare.

Trebuie menționat că numărul de LED-uri dintr-o lanternă nu este direct proporțional și cu intensitatea luminii. Un singur LED poate emite o lumina suficient de puternică cât să fie o lanternă de ocazie suficient de bună.  Un alt lucru pe care îl poți obține de la o lanternă în funcție de ceea ce știe să facă, este capacitatea de focalizare a luminii. Există lanterne care îți pot focaliză lumina pentru a vedea într-un punct îndepărtat sau pentru a lumina o suprafața mult mai întinsă în apropiere. Poți seta lanternă în funcție de tipul de lumina de care ai nevoie.

Citește și: Ce contează la o lanternă

O altă caracteristică importantă se referă la dispozitivul care emite lumina. Există lanterne cu LED și lanterne cu becuri incandescente. Dezavantajele acestora din urmă se referă la faptul că lumina becurilor este ușor gălbuie, iar ceea ce este mai important, lumina lor nu este una de durată. Pentru a putea reveni la intensitatea luminii lanternei ai nevoie să stingi lanternă și să o reaprinzi.

intensitata

Un alt dezavantaj este acela că becurile sunt mult mai sensibile la șocuri (dacă scapi lanternă pe jos este destul de probabil că becul să se spargă) plus că aceste becuri sunt consumatoare de energie destul de mari.

Sursa: pixabay.com

Leave a Reply