TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Ce contează la o lanternă

Sunt câteva caracteristici esențiale pe care trebuie să le iei în calcul - și să le evaluezi corect, atunci când cumperi o lanternă profesională. Iată ce contează la o lanternă.

În comerț și în magazinele virtuale vei găsi zeci de modele de marcă de lanterne. Evident trebuie să faci diferența între un produs original și unul contrafăcut, dar să știi să evaluezi și să faci diferența între detaliile care contează cu adevărat la o lanternă și funcțiile suplimentare – accesorii, clipire în cod Morse, design avangardist – care  o fac ”atrăgătoare” dar nu neapărat și mai bună.

Iată ce contează la o lanternă și care sunt calitățile de bază pentru a fi un produs de top.

Puterea și intensitatea luminii este prima din specificațiile tehnice pe care trebuie să o iei în calcul la o lanternă. Intensitatea luminoasă se măsoară în lumeni. Există lanterne care pot ajunge la o intensitate luminoasă de 10.000 de lumeni, lumina produsă de acestea fiind capabilă să orbească temporar, să dezorienteze fapt care le face extrem de utile în auto-apărare (inclusiv față de animale sălbatice, la vânătoare). Este foarte important de luat în calcul ca și element care contează la o lanternă cât timp poate emite o lumină cu intensitatea maximă.

Intensitate variabilă sau niveluri diferite de iluminare. Aceasta este o altă caracteristică care contează la o lanternă, de această condiție fiind legată durata de viață a bateriei sau a acumulatorilor lanternei. Intensitatea luminoasă a unei lanterne trebuie să fie variabilă, să o poți alege în funcție de nevoie și de scopul urmărit. Aici se fac remarcate lanternele care au capacitatea de optimizare a consumului de energie. Un exemplu este Led Lenser P7.2.

Tipul becului. Evident becurile LED sunt prima alegere pentru că sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului și generează mai puțină căldură. În plus sunt mai rezistente (nu au filament care să se rupă la șocuri de exemplu) și au durată de viață, în unele cazuri, de până la 100.000 de ore. Există becuri LED care au o durată de viață identică cu a lanternei, ceea ce este cu adevărat remarcabil.

ce contează la o lanternă

Dincolo de detaliile tehnice la care am făcut referire mai sus, dimensiunea, greutatea și rezistența sunt alte amănunte care contează la o lanternă. Toate acestea variază în funcție de scopul pentru care a fost gândită lanterna și de tipul lanternei. Astfel, de exemplu, lanternele tactice au greutate și dimensiuni reduse sunt rezistente și șocuri.

Un ultim detaliu care contează la o lanternă este ușurința în manevrare. Toate funcțiile lanternei trebuie să fie ușor de accesat și rapid de identificat doar tactil pentru că aceasta este esențial pentru o lanternă, acesta fiind chiar și scopul ei principal. Nitecore cu facilitățile de manevrare este un etalon din acest punct de vedere.

Vezi mai multe aici: easylight.ro

Leave a Reply