TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Lanterna, instrument pentru în psihologia copiilor

Un expert francez în psihologia copiilor, Simona Le Roy, care e de origine bihoreană, a dezvoltat o metodă educativă de învingere a fricilor copiilor, care foloșește printre altele lanterne.

Metoda a fost tradusă în 14 limbi, inclusiv limba română. Pe site-ul internet al Simonei Le Roy se conectează zilnic părinți și cadre didactice din țări ca SUA, Franța, Anglia, dar și din India, Bangladesh, Liban, Mexic, Estonia.

Educatori de origini și culturi diferite sunt atrași de această metodă simplă, ludică și eficientă. Denumită sugestiv în limba română PAF, acronim de la Partnership Against Fear, metoda propune transformarea fricii copiilor într-un motor pentru stimularea inteligenței, a creativității și a încrederii în sine.

PAF nu este o metodă școlară, ci o aventură extraordinară în care părinții și copiii, utilizându-și cunoștințele, pasiunile, hobby-urile, transformă, aș putea spune că transmută frica, această emoție extrem de puternică, în încredere în forța proprie. Este ca un fel de big-bang al copilăriei. Ce ar fi dacă am utiliza această extraordinară energie pentru a-l ajuta pe copil să devină mai creativ și mai încrezător în el însuși, mi-am zis.

Părinții sunt cei care observă, în primul rând, fricile copilului, diferite după vârstă, cele mai frecvente, între trei și șase ani, fiind frica de persoane necunoscute, frica de a fi abandonați, de întuneric, de monștri, de catastrofe naturale sau de insecte și chiar timiditatea care este tot o formă complexă a intensitatafricii. Pentru a le alunga, se creează împreună cu părinții, bunicii sau alte persoane apropiate scenarii și conjuncturi educative, unde lanternele sunt unele din principalele instrumente.  Alte jocuri, cum ar fi expediția cu lanterna, umbre chinezești sunt căi de tratament extrem de eficiente.

Leave a Reply