EasyLight.ro

LuminAid lanterna care se încarcă de la soare

LuminAid este un dispozitiv care a fost creat pentru a-i ajută pe cei săraci care nu au acces la energia electrică și este testat în prezent în India și Africa.

O mulțime de oameni din întreagă lume trăiesc fără a se bucură de beneficiile electricității. De aceea mai mulți studenți de la Universitatea Columbia s-au gândit să creeze acest proiect de lanternă care se încarcă de la soare.

LuminAID (2) LuminAID (3) LuminAID (4)
Lanternă solară denumită LuminAID a fost proiectată de Anna Stork și Andrea Sreshta. Cu toate că la prima vedere pare doar o mică pungă de plastic cu un mic punct alb, LuminAID este de fapt o pernă gonflabilă din plastic cu un film subțire de captare a energiei solare și doi acumulatori de mărimea unei monede. Dispozitivul se umflă și produce lumina comparabilă cu cea a unei lanterne. Punctul alb de pe pernă orientează razele luminii.

2015_06_21 Icons

LuminAID poate funcționa până la patru ore, oferind o lumina cu intensitatea de 35 lumeni, sau până la 6 ore, cu 20 lumeni. Setarea de patru ore este concepută pentru a ajută la citit. Cea de șase ore poate fi folosită că o lumina de veghe.

Comentarii