TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Pregătește-te pentru vânătoarea de Perseide. Lanternă cu lumină roșie, esențială

Un loc ferit de becurile stradale, o hartă a cerului, o lanternă cu lumină roșie și un grup de prieteni sunt câteva dintre lucrurile de care au nevoie cei care vor să vadă "ploaia de stele", numită științific Perseidele.

Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an. Fenomenul de stea căzătoare este arhicunoscut. Dâra luminoasa de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 mm diametru ce arde în atmosfera Pământului, la frecarea cu aerul. Pentru o fracțiune de secundă, poate fi văzut acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numește meteoroid, iar pietroiul care cade pe Pământ se numește meteorit.

light-159858_1280(1)

Toate aceste particule de praf vin de la cometa Swift-Tuttle, care, când trece pe lângă Soare, sublimează și praful cosmic prins în nucleul înghețat este eliberat în spațiu, arată sursa citată. Pentru Perseide, perioada de activitate este între 17 iulie și 24 august, în fiecare an. Maximul curentului este atins în noaptea de 12 spre 13 august, după ora 22,00, până la 11,00 dimineața, ora României. În aceasta perioadă se vor observa cei mai mulți meteori.

De ce ai nevoie de o lanternă cu filtru roșu pentru această experiență? Pentru că lumina roșie nu va afecta cu nimic capacitatea ochiului uman de a vedea în întuneric, iar lumina roșie face nu perturbă capacitatea de adaptare a ochiului de la lumină la întuneric (adaptarea durează 15-45 de secunde perioadă în care ochiul uman are mari probleme în a ”vedea”). În plus lanterna cu lumină roșie este un excelent partener care asigură confortul unei surse de lumină fără ca aceasta să interfereze cu spectacolul astronomic.

Leave a Reply