TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Ce lanternă îți trebuie în funcție de scop

O lanternă se alege în funcție de scopul căreia îi este destinat. De cele mai multe ori alegi lanterna în funcție de mai multe utilități, dar fiecare în parte legată una de alta. Principalul criteriu pe care trebuie să-l urmărești pentru a alege lanterna potrivită este intensitatea luminoasă a acesteia. Abia apoi vine durata de viață a acumulatorilor/bateriilor lanternei.

ce lanterna îți trebuie

Astfel dacă ai nevoie de o lanternă pentru a găsi gaura cheii, pentru a lumina un drum, în fața ta la un metru sau pentru a te ajuta să vezi în întunericul din jurul case o lanternă cu maximum 20 de lumeni este suficientă.

O lanternă cu intensitatea de la 30 la 100 de lumeni intensitate întră în categoria lanternelor pentru uz general. Pot fi folosite pentru reparații în locuri slab luminate, pentru drumeții, pentru camping sau pentru a explora o zonă necunoscută.

Lanternele cu intensitate de peste 100 de lumeni intra în categoria lanternelor așa numite tactice. Sunt utile și necesare pentru activități care cer o bună iluminare în întuneric, pot fi atașsate pe armele de vânătoare și sunt, în egală măsură, lanterne tactice.

Lanternele de peste 200 de lumeni intensitate sunt cele necesare pentru mersul pe bicicletă, noaptea. De regulă o astfel d eintensitate implică sisteme de conservare a energiei (baterii sau acumulatori) de performanță, cu anduranță medie și mare. Aceste lanterne sunt cele care permit o bună iluminare în jur, concentrarea optimă a fascicolului luminos și totodată pemit celui care le folosește să fie văzut.

Lanternele de la 1000 de lumeni în sus sunt lanterne profesionale, din categoria celor de căutare salvare. Intensitatea luminoasă mare pemite desfășurarea unui fascicul luminos puternic de lungime mare (de la 300 la 700 de metri sau chiar mai mult), aceste lanterne sunt obligatorii pentru orientarea pe timp de noapte, pentru speologie, pază și protecție și au capacitatea de a fi concomitent și instrumente de autoapărare pen puterea de a orbi un potențial atacator.

Sursa foto: pixabay.com

 

Leave a Reply