TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Dicționar util

Iată semnificația teoretică a celor mai frecvente unități de măsură ce sunt caracteristice pentru lanterne.

Lumenul (lm) este unitatea de măsură a fluxului luminos, egală cu fluxul emis de o sursă punctiformă și izotropă cu intensitatea de o candelă într-un unghi solid de un steradian.

magnifier-389900_1280

Lumenul (simbol:lm) este unitatea de măsură derivată a fluxului luminos, o măsură a cantității totale de lumină vizibilă emisă de o sursă. Fluxul luminos diferă de putere (flux radiant) prin faptul că măsurarea fluxului luminos indică senzitivitatea variabilă a ochiului uman la diferite lungimi de undă ale luminii, în timp ce măsurătorile asupra fluxului radiant indică puterea totală a luminii emise, independent de capabilitatea ochiului de a o percepe.

Candela este intensitatea luminoasă, într-o direcție dată, a unei surse care emite o radiație monocromatică cu frecvența de 540×1012 hertzi și a cărei intensitate energetică, în această direcție este de 1/683 dintr-un watt pe steradian.

Steradianul este unitatea de măsură a sistemului internațional pentru unghiurile solide. Un steradian este egal cu unghiul solid care, având vârful în centrul unei sfere, decupează pe aceasta o arie egală cu pătratul razei.

Intensitatea luminoasă este fluxul luminos emis într-o anumită direcție de o sursă luminoasă punctuală, raportat la unitatea de unghi solid în care emite sursa.

Fluxul luminos sau puterea luminoasă este măsura puterii percepute a luminii. Se diferențiază de fluxul radiant, măsura puterii totală a luminii emise, în sensul că fluxul luminos este definit pentru a reflecta sensibilitatea diferită a ochiului uman la diferite lungimi de undă ale luminii.

Lumina albă, cunoscută mai bine drept lumina zilei, este o combinaţie a tuturor culorilor din spectrul  vizibile. Spectrul vizibil ocupă o mică parte a spectrului electromagnetic. Razele de lumină sunt unde electromagnetice de diferite frecvenţe. Când sunt separate unele de altele, componentele de frecvenţe diferite ale luminii vizibile dau naştere diferitelor culori. Lumina cu frecvenţa cea mai joasă corespunde culorii roşu şi, pe măsură ce creştem frecvenţa, obţinem portocaliu, galben, verde, albastru, indigo şi, în final, culoarea corespunzătoare luminii cu cea mai mare frecvenţă asociată din spectrul luminii vizibile, violetul.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply