TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Cree LED, tehnologia care revolutioneaza iluminarea

Cree LED este, pe langa standardul IPX, distanta de focalizare si autonomie, o caracteristica ce nu lipseste din descrierea unei lanterne Fenix.

Cree LED, prin tehnologia XM-L, furnizeaza modelului Fenix TK70 o putere maxima de 2.200 lumeni. Cree LED, prin tehnologia XM-L, furnizeaza modelului Fenix TK70 o putere maxima de 2.200 lumeni.

 

CREE este o companie americana, lider la in producerea LED-urilor, ce furnizeaza diferite sisteme de iluminare LED utilizate pentru lanterne. Daca, pana nu demult au fost utilizate ca indicatori in cadrul dispozitivelor electronice, LED-urile au devenit surse de iluminare viabile si performante: ofera o putere mai mare a fluxului luminos, intensitate constanta si un consum eficient.

In 2010, Cree Led a prezentat un prototip alb care produce 208 lumeni/ Watt la 350 mA - de 14 ori mai eficient decat un bec incandescent.

Clasificari Cree LED

Specificatiile R5, P4, Q5 regasite in denumirea lanternei sau in dreptul tipului de Cree LED utilizat se refera la fluxul total (sau puterea luminii), la un amperaj de 350mA.

Categoriile sunt: P4, Q2, Q3, Q4, Q5, R2, R3, R4 şi R5 si  fiecare dintre acestea aduce un flux aditional de 5%. De pilda, P4 are 80 lumeni, Q5 - 107 lumeni, R5  - 137 lumeni. La amperaje mai mare decât 350mA, luminozitatea creste exponential, cu XP-G care produce de 3 ori mai multi lumeni la un curent maxim de 1500mA.

Culoare: Cree LED furnizeaza lumina calda, neutra si rece. Recent a fost adaugat si "albul outdoor", prin suprapunerea tonurilor neutru si rece.

Tipuri Cree LED

MC-E; XB-D; XM-L (larg utilizat pentru lanternele puternice); XM-L2 cu putere mai mare cu 20% fata de modelul precedent

XP-E; XP-E2 – putere cu 20% mai mare decat modelul initial; XP-C o variant cu consum mai redus de curent decat XP-E, XP-G, XP-G2, XR-C, XR-E, XT-E

 

7 thoughts on “Cree LED, tehnologia care revolutioneaza iluminarea”

Leave a Reply