TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Lanterna care se încarcă de la căldura corpului

Una din problemele pe care trebuie să o rezolve producătorii de lanterne este cea a căldurii degajate de becuri. Există însă și situația inversă sau cel puțin sunt dovezi că se poate și invers. Există lanterna care se alimentează de la căldura corpului uman. Lanterna a fost concepută de o elevă de 16 ani din Canada. Singură sursă de energie este căldură propriul corp, transmisă prin mână cu care este ținută lanterna.

Tânără inventatoare Anne Makosinski a câștigat locul II la un târg tehnic local și pentru aceeași realizare și-a adjudecat premiul Google Science Fair pe anul 2014, la categoria corespunzătoare vârstei sale, informează Factroom.

căldura corpului (1)

Asta a fost atunci. Între timp, creația a fost perfecționată, pentru a da posibilitatea deținătorului să folosească lanternă, rămânându-i mâinile complet libere. În acest scop, a conceput un dispozitiv, cu ajutorul căruia, dacă dorește, fixează lanternă pe frunte. Dispozitivul preia căldură frunții, iar lanternă luminează non-stop. Este drept că intensitatea luminoasă a lanternei nu este foarte mare, dar suficienta pentru a răspunde necesităților. Remarcabil este faptul că lanterna funcționează fără baterii, oriunde, oricand și mai ales oricât.

Principiul elementelor generatoare de curent prin folosirea căldurii nu este o nouatate. Este vorba despre efectul plăcilor Pelier, care folosește efectul căldurii asupra joncțiunii a doi conductor electrici, un metal și un semiconductor. Dar aplicarea principiului pentru a face să lumineze o lanternă constituie o noutate.

Partea cea mai frumosă din poveste este că în ceea ce privește tehnologiile pe care omul le poate perfecționa și dezvolta pentru tot ceea ce înseamnă tehnică și instrumente posibilitățile sunt, dacă nu infinite, atunci mari și pline de surprize.

Leave a Reply