TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Lanterne Olight: tehnologia explicata pe intelesul tuturor

Modelele de lanterne Olight utilizeaza tehnologie LED, lentila cu triplu invelis, carcasa din aluminiu anodizat, comutatoare avansate si surse multiple de energie. Ne-am propus sa le analizam, pe rand, pe toate.

Una dintre cele mai mici lanterne Olight pentru aplicatii tactice Olight M22 warrior Una dintre cele mai mici lanterne Olight pentru aplicatii tactice  - Olight M22 warrior

 

Tehnologia LED

LED-urile sunt foarte rezistente si dureaza zeci de mii de ore. Sunt fabricate din componente durabile, nu au parti mobile si fac fata vibratiilor si socurilor - aspecte esentiale cand vine vorba de lanterne LED. LED-urile nu includ componente toxice, sunt 100% reciclabile si furnizeaza puterea maxima imediat ce sunt pornite. De asemenea,  LED-ul fi pornit si oprit frecvent, fara a fi afectata emisia sau durata de viata.

Lentile cu triplu invelis

Lentilele cu care sunt echipate modelele de lanterne LED Olight au trei tipuri de invelisuri: anti-zgarieturi, pentru intensificarea fasciculului si anti-ceata. Cele trei straturi protectoare previn zgarieturile de pe suprafata lentilei, reduc reflexia luminii, cresc puterea fasciculului si previn depunerea umezelii.

Carcasa din aluminiu aerospatial, anodizare tip III

Corpul rezistent al unei lanterne Olight este realizat din aluminiu aerospatial, acesta fiind durabil la impact, strivire si indoire.
Aluminiul are anodizare Tip III pentru rezistenta marita la coroziune si la suprafete dure. Asta inseamna ca, in cazul in care sunt scapate pe jos, pe suprafete dure, sau treci cu masina peste ele, lanternele nu au pierderi de performanta. Tratamentul este utilizat pe scara larga pentru fabricarea de produse tactice cu standarde ridicate.

Utilizare facila

O lanterna LED are doua functii principale: on/ off si selectarea modurilor de iluminare. Olight a dezvoltat diferite tipuri de control pentru fiecare segment de lanterne. De pilda, o  lanterna tactica pentru paza si protectie, destinata fortelor de ordine sau in scop militar are mai multe tipuri de control decat o lanterna de uz general (conceputa pentru a fi cat se poate de mica si compacta).

Activarea luminii

Lanternele Olight sunt dotate cu switch-uri laterale sau in coada lanternei. Switch-urile laterale sunt usor de actionat si de utilizat, iar unele modele sunt prevazute cu functie momentary – on, care asigura activarea momentana, cat timp comutatorul este apasat partial.
Comutatorul din coada lanternei, supranumit si buton tactic, este usor de localizat, de folosit (cu sau fara manusi ) si poate fi utilizat indiferent de orientarea luminii. Pentru lanternele lungi acestea pot deveni incomode, de aceea sunt suplimentate cu cate un comutator lateral.
Functia momentary-on este prezenta si la acest tip de comutator.

Selectarea modurilor

Cand spui lanterne Olight, stii sigur ca este vorba de niveluri multiple de iluminare, stroboscop si blocare pentru a preveni activarea accidentala.
Pentru a se evita confuzia in utilizare, sunt folosite trei modeluri de selectare: buton lateral, in coada lanternei si capul rotativ al lanternei.

Modelele tactice sunt dotate cu comenzi separate pentru a evita orice posibilitate de confuzie intre ele si pentru a asigura accesarea cu usurinta in conditii de stres si cu manusi.

  • comutatorul de coada activeaza lumina si ofera acces rapid la cele mai luminoase trepte si la modul de stroboscop.
  • prin apasarea butonului lateral sau rasucirea capului lanternei se navigheaza prin modurile si treptele de iluminare.

Alimentare

Modelele Olight sunt alimentate de diferite tipuri de surse de energie: baterii alcaline AAA, AA, baterii litiu CR123A, acumulatori AA, AAA si acumulatori 18650.
Bateria litiu CR123A are cel mai bune rezultate in ceea ce priveste capacitatea, dubla fata de bateriile alcaline AA. Produce 3 volti de energie per baterie, in comparatie cu 1,5 volti pentru baterii alcaline. Este ideala pentru lanterne de mare putere. Bateriile cu litiu tind sa aiba un termen de valabilitate si toleranta la temperatura mai ridicate decat cele alcaline. Citeste mai mult in articolul dedicat acestui subiect Baterii AA alcaline sau baterii litiu CR123?

Desi au capacitate mai mica, AA si AAA conduc detasat la urmatoarele capitole: dimensiuni, forma compacta si posibilitate de achizitionare.
Acumulatorii costa mai mult initial, dar sunt avantajosi pe termen lung. Sunt convenabili pentru cei ce utilizaeza frecvent lanterna LED - in misiune sau pentru lucru.

 

Leave a Reply