TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

LED versus bec incandescent

O lanterna LED produce lumina prin diode emitatoare de lumina (LED-uri), sistem care o face mai rezistenta si mai eficienta din punct de vedere al consumului energetic.

Un LED este mai rezistent si mai eficient din punct de vedere al consumului energetic decat un bec cu incandescenta. Un LED este mai rezistent si mai eficient din punct de vedere al consumului energetic decat un bec cu incandescenta.

Becul incandescent

Becul incandescent utilizat in lanterna traditionala utilizeaza un filament care se afla intr-un tub vidat de sticla. Atunci cand energia electrica produsa de baterii este furnizata de filement, acesta incepe sa straluceasca datorita caldurii si produce lumina. Caldura determina insa scurtarea vietii becului pentru ca, in timp, arde filamentul, iar becul trebuie inlocuit.

Cum functioneaza un LED

La LED este vorba de un proces complet diferit, care prelungeste viata lanternei. In cazul acestuia este vorba de doua tipuri de materiale semiconductoare: unul care are numerosi electroni liberi, iar celalalt, care are un deficit de electroni. Atunci cand este furnizata suficienta energie, unii electroni liberi sunt atrasi spre materialul cu deficit de electroni. Cand electronul isi ocupa noul loc este eliberat un foton (particula de lumina).

Ce culoare are un LED

Culoarea luminii unui LED depinde de ce fel de materiale sunt utilizate si de cat de multa energie este nevoie pentru electroni pentru a face saltul de la un tip de material la altul. Daca este necesara o cantitate mica de energie, lumina este emisa in unde rosii sau infrarosii. In cazul in care este nevoie de o cantitate mare de energie, lumina emisa va fi in lungimi de unda albastre sau albe.

2 thoughts on “LED versus bec incandescent”

Leave a Reply