TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Mărimea nu contează. Intensitatea luminoasă, da

Mărimea nu contează cînd vine vorba de lanterne, iar unele din produsele de top ale producătorilor cu experiență sunt cea mai bună dovadă că ceea ce contează în mod esențial la o lanternă este intensitatea luminoasă.

Uneori mărimea contează, dar de cele mai multe ori acesta este un detaliu secundar, mai ales atunci când vine vorba despre lanterne. Mărimea este un detaliu important, dar în cu totul alte situații și cu referire la cu totul alte detalii.

Cea mai bună dovadă că mărimea nu contează și că ceva mic poate face lucruri extraordinare este Nitecore EC11. EC11 este o lanternă compactă de mici dimensiuni – chiar de foarte mici dimensiuni, având o lungime de doar 7,5 cm și numai 45,3 de grame. În ceea ce privește ceea ce contează, adică fluxul luminos, acesta ajunge la un spectaculos 900 de lumeni, în modul Turbo, valoare absolut impresionantă dacă este să o raportăm la dimensiunile ei. Sunt lanterne de trei ori mai mari decât aceasta care au un flux luminos inferior.

lanterna_led_nitecore_ec11_3

Dimensiunea acestei lanterne o face extrem de solidă și foarte rezistentă la socuri. Ceva mic se sparge mai greu sau deloc, comparativ cu ceva mare! Carcasa lanternei este realizată din aluminiu anodizat, folosit în industria aeronautică, face față unui impact de 1,5 metri, are standard IPX-8, iar tehnologia LED utilizată (CREE XM-L2 U2) este, de asemenea, rezistentă la impacturi și are durată de viață foarte îndelungată.

EC11 are 5 niveluri de iluminare (1 - 900 de lumeni) și acoperă până la 190 de metri. Pe lângă lumina principală, albă, este dotată cu o sursă secundară de iluminare, de culoare roșie. Când lanternă se află în standby, led-ul roșu clipește o data la trei secunde pentru a facilita găsirea acesteia pe întuneric, facilitate excepțională și demnă de laudă.

După instalarea bateriilor, după ce este fixat capacul din coadă lanternei, led-ul roșu va clipi pentru a indică voltajul.

Funcțiile luminoase se accesează cu ajutorul unui dublu swith, plasat lateral, lângă capul lanternei.

O sursă de alimentare IMR nu necesită utilizarea unui circuit de protecție digital, că restul acumulatorilor Li-Ion, acest lucru făcând-o mai sigură și mai compactă, potrivită pentru stilul unei lanterne EDC. EC11 poate fi alimentată și de o baterie standard CR123A - chiar dacă performanțele nu sunt atât de ridicate că în cazul unui IMR18350, această face față cu brio situațiilor de urgență.

Una peste alta aceasta a fost demonstrația că dimensiunea nu contează.

Sursa foto: easylight.ro/

 

Leave a Reply