TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Becurile LED, alternativa eco

Interzicerea producerii becurilor clasice cu putere de 100 W de către Uniunea Europeană a revoluționat piața becurilor LED. Spre deosebire de becurile cu incandescentă care se încălzesc și au o eficientă scăzută (doar 10% din energie este convertită în lumina și 90% se pierde prin căldură), becurile LED au o eficientă mult mai ridicată pentru că în cazul lor 95% din energie se transformă în lumina și doar 5% se pierde prin căldură. Diferența este evidentă.

Becurile LED sunt cea mai eficientă alternativă eco pentru că au un consum redus de energie, durabilitate, luminozitate și costurile de întreținere nule. Becurile LED sunt sigure și sănătoase și pentru mediu și pentru oameni.

led-252073_1280

Dacă becurile cu incandescență și cele fluorescente conțin metale rare și substanțe toxice (mercur în cazul lampilor fluorescente). Un tub fluorescent defect, ce se află într-o cameră, emană mercur în aer, ce ar putea persistă până la patru ore în atmosferă. Mercurul poate provocă astm și alte boli respiratorii. Toate aceste probleme dispar prin folosirea sistemelor de iluminat cu LED.

Vecurile LED nu pâlpâie. Această pâlpâire a fost dovedită a fi capabilă de a provocă dureri de cap celor aflați în apropierea ei. În comparație, sistemele cu LED nu pâlpâie la pornire, eliminând astfel durerile de cap sau stările de dezorientare. Lumina produsă de aparatele cu LED-uri este uniformă, spre deosebire de cea produsă de lămpile fluorescente, care slăbesc în intesitate pe măsură utilizării lor și dezvoltă pete fierbinți, care pot afecta vederea. Această scădere de intesitate se datorează căldurii excesive generate de tuburile fluorescente, fapt care le face să cedeze mai repede decât ar trebui.

Aparatele cu LED-uri sunt, de asemenea, mai ușor de instalat, comparativ cu lămpile fluorescente. Implementarea unui sistem de iluminat cu LED nu necesită schimbări la instalația electrică. În acest moment corpurile de iluminat cu LED-uri au întrecut performanțele celor cu lămpi fluroescente în ceea ce privește reducerea consumului de energie.

Un alt avantaj este și utilitatea acestora în reducerea nivelului încălzirii globale. Aparatele cu LED folosesc doar aprox. 30% din energia pe care lămpile fluorescente o folosesc pentru a produce un anumit nivel de luminozitate. Durată de viață mai mare și fiabilitatea corpurilor de iluminat cu LED în comparație cu cele fluorescente, atrage după sine economii substanțiale.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply