TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Caracteristici suplimentare și funcții ale lanternelor

Fiecare tip de lanternă are o sumă de caracteristici suplimentare și funcții. Unele le pot avea pe toate, altele doar unele dintre acestea, fără ca utilitatea acestora să aibă de suferit, atâta vreme cât alegi lanterna corect, în funcție de necesități.

flashlight-325462_1280

Tipul becului. Progresele tehnologiei LED au făcut ca oricare alt tip de bec să fie depășit. Becurile cu incandescență, becurile cu kripton au răms la cîteva tipuri de lanterne, dar este greu de invins eficienței energetică, durabilitatea și rezistența generală și rezistența la impact ori performanțele d eluminozitate ale becurilor LED.

Reflectorul poate avea trei opțiuni comune. Poate să fie fixe și să producă un singur fascicul. Lanternele acestea sunt bune pentru uz general sau pentru drumeție. O altă variantă  poate fi de tip Spot (sau concentrat) cu un singur fascicul condensat pentru a penetra pe o distanță lungă.  Aceste lanterne sunt excelente pentru cautare și sunt de regula lanterne profesionale. O a treia caracteristică a reflectorului este cea cu funcție reglabilă, caz în care lățimea fasciculului luminos variază de la varianta spot la cel larg.

Aceste lanterne sunt utile pentru diferite activități pentru că pot focaliza lumina în funcție de necesități.

itește si: Produse fake. Cum recunosti imitatiile

Tipul baterieie sau acumulatorului tolerat de lanternă sau care oferă eficiență maximă intrumentului. Există lanterne care funcționează cu baterii de unică folosință. Cele mai frecvente dimensiuni de baterii  sunt  AAA sau AA. CR123A este, de asemenea, o alegere comună, dar este mult mai costisitoare și pot fi mai greu de găsit.  De regulă lanternele pot să folosească baterii d eunică folosință sau acumulatori , atâta vreme cât dimensunea acestora este compatibilă cu cea a tubului lanetrnei.

Există lanterne reîncărcabile sau lanterne care funcționează doar pe baza unor acumulatori exteriori (care se schimbă). Cele reâncărcabile sunt aliminetate direct la o sursă de curent și au un acumulator propriu care nu este detașabil. Mai există o categorie de lanterne cele așa numite regenerabile care au un acumulator încorporat care este activat printr-o manivelă sau panou solar și sunt ideale pentru kituri-le de urgență.

Moduri de setare/utilizare. O singură setare este suficientă pentru utilizara de uz general. Unele modele au două sau mai multe moduri de setare, cum ar fi scăzut, mediu, ridicat și boost. De regulă acestea sunt din categoria lanternelor profesionale pentru că rar este folosită mai mult de una, două setari de luminozitate la o lanternă de uz general.

Unele modele pot oferi moduri speciale cum ar fi stroboscop sau caracteristică SOS. Acest lucru poate fi o caracteristică care este integrată în lanterna, sau adaugată printr-un software-ul care poate fi legat la un cablu USB, eventual folosit și ca mijloc de realimentare. Acestea sunt lanterne performante de generație nouă, utile atât pentru uz general cât și profesional.

Sursa foto:  pixabay.com

Leave a Reply