TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Trei caracteristici de bază pentru toate lanternele

Lanternele au mai multe caracteristici așa zis vitale. Aceste trei dintre ele pot da indicii despre performanțele lanternelor și implicit despre scopul lor.  

Fluxul luminos – este măsurat în lumeni. Aceasta este o măsură a intensității luminii care iese din lanternă, pe setarea cu cea mai mare luminozitate, în condițiile în care lanterna este alimentată cu baterii noi. Acesta poate fi afișate și pentru setările de lumină multiplă. Acesta este un instrument comparație, dar nu spune intreaga poveste despre luminozitata unei lanterne. Intensitatea fasciculului, distanța și eficacitatea sunt caracteristici diferite.

nitecore_tm26_www.easylight.ro_3_1

Fluxul de lumină poate varia de la un modest 20 lumeni (pentru a citi o carte) la un dogoritor 3500 lumeni.

Citește și: Cine a inventat lanterna

Lungimea fascicului luminos. Aceastaă caracteristică e măsoară în metri și arată cât d edeparte poate lumina produsă de lanternă să ajungă. Puțin știu că această caracteristică se stabilește în nopți fără lună în locuri fără surse artificiale de lumină.  Luminozitatea unei lanterne scade în nopțile cu lună plină cu până la 20%. Lumina lunii într-o noapte senină este considerată ca fiind suficientă pentru a merge în condiții de siguranță, dar cu atenție în aer liber. Lungimea fasciculului luminos poate varia în funcție de setările lanternei.

Citește și: Lanterna cu LED. Performață și fiabilitate

Timpul de utilizare sau autonomia.  Se măsoară în ore și arată cât timp durează fluxul luminos de la momentul în care lanterna este pornită și are baterii/acumulatori noi, până în momentul în care această intensitate scade cu 10% din puterea nominală pe baterii noi. Intervalul rezultat este rotunjit la număr de ore. Există lanterne care păstrează un flux constant o perioadă mare sau foarte mare de timp, dar căderea de intensitate este bruscă. O altă variantă este cea a lanternelor a căros intensitate scade treptat. Lanternele profesionale au – din motive evidente, un grafic runtime, care indică maximum de performanță raportat la intervalul de timp, funcție de scopul lanternei.

Sursa foto: easylight.ro/

Leave a Reply