TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Produse fake. Cum recunosti imitatiile

Înainte de a lua în discuție numeroasele produse fake care se găsesc din plin pe piață, trebuie să vă anunțăm cea mai spectaculoasă super-ofertă Easylight!

 

produse fake. Cum recunosti imitatiile (2) Lanternele Police trebuie evitate de cei care doresc sa achizitioneze lanterne LED performante, fabricate din materiale de calitate.

 

SUPER-OFERTĂ: În două săptămâni vom avea pe stoc, cel mai recent model Fenix, dotat cu cele mai noi tehnologii și o inovație absolută în domeniu. Și asta nu e totul: are o putere incredibilă de 10.000 de lumeni, fascicul de peste 1.000 de metri. Prețul: sub 500 de RON!

Și totuși... e prea frumos ca să fie adevărat, nu-i așa? Instictul nu te înșală! O poți considera glumă de 1 aprilie, dar și un avertisment și o prezentare clasică de produs fake. Unul dintre sfaturile pe care le-am găsit pe site-urile de specialitate este următorul: "Dacă prețul este prea bun ca să fie adevărat, atunci ai de-a face cu ... un fake".

Atentie la detalii pentru a deconspira produse fake

Iata câteva detalii și recomandări pe care le-am adunat studiind forumurile si site-urile de specialitate, în care consumatorii își împărtășeau experiențele. Elementele distinctive ale unui produs fake sunt, de multe ori, chestiuni de finețe, prin urmare atenție maxima la ce achiziționezi și din ce surse cumperi. Nu uita: chiar și produsele consacrate pot să întâmpine probleme cu imitațiile de proastă calitate care dau un renume prost brandului.

De pildă, pe un forum de specialitate a fost postată imaginea unui Led Lenser P7 fake și o comparație între modelul original si cel autentic. Este un detaliu care ar putea fi trecut cu vederea chiar si de persoanele cunoscatoare. Seria era așezată în așa fel încât primele cifre erau centrate direct sub logoul Led Lenser. Un model autentic are ultimele cifre din serie aliniate cu inscriptia de după logo, ceea ce înseamnă că seria nu începe de la mijlocul cercului, care este logoul, ci din dreapta acestuia.

Linia de lanterne UltraFire este o componentă a Wha Fat Technological Company, fondată în 1995 în Hong Kong. Au fost însă identificate probleme de autenticitate cu anumite produse, printre care un model celebru - WF502B, cu CREE XM L T6 Led si 1000 de lumeni. Imitațiile dau rateuri de la prima utilizare.

În general, găsești acumulatori fake în piețe, diverse magazinașe sau pe eBay. După câteva încărcări nu mai sunt eficienți/ sau nu mai funcționează, îți distrug aparatura prin scurgerile acide și, în cazuri extreme, pot exploda. La o primă verificare trebuie să te uiți la nereguli care țin de aspectul produsului: greșeli de ortografie sau culori șterse pe eticheta acestuia (o calitate a printului scăzută). Un detaliu interesant, referitor la acumulatorii 18650 este greutatea: un acumulator 18650 autentic cantareste aproximativ 45 de grame si nu mai putin de 42 de grame. Unii pot chiar sa depaseasca 50 de grame. Daca nu este specificata greutatea, o poti verifica folosind un cantar de bucatarie digital.

Cel mai popular producător de LED-uri are și el probleme cu imitațiile. Iată o modalitate prin care poți verifica dacă ai, într-adevăr, un LED CREE. Designul catodului este specific: plăcuța este străbătută de la un capăt la altul de linii paralele, care împart suprafața în dreptunghiuri egale. Acest lucru ajută înclusiv la identificarea modelului de LED CREE: 2 dreptunghiuri - XP-C, 3 dreptunghiuri - XP-E, 4 dreptunghiuri - XP-G, 6 dreptunghiuri - XM-L. Dacă studiezi LED-ul la microscop, poți să identifici aceste modele cu ușurință și să observi ca produsele fake diferă ca design. Un LED fake poate să aibă o durată de viață de 22.000 de ore, chiar 15.000 de ore, față de 50.000 de ore, cât are un un LED CREE original.

În general, când vine vorba de produse fake, atenție la lanterne/ acumulatori Police, Ultrafire, CREE, dar și la branduri consacrate în cazul în care achiziționezi produsele de pe Ebay sau din surse lipsite de încredere. Nu te lăsa păcălit de preț, vei descoperi - încă de la primele utilizări - puterea, autonomia scăzute, materialele de proastă calitate, neconcordanța între specificații și adevăratele rezultate.

 

 

Leave a Reply