TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Ce este și cum te ajută un fluier de supraviețuire

Fluierul de supraviețuire nu este o invenție nouă. Unii dintre cei care au supraviețuit naufragiului Titanicului au reușit asta datorită fluierului de supraviețuire.

Acest dispozitiv este atașat vestelor de salvare, dar poate fi folosit și ca un instrument în sine în cele mai diverse situații. Fluierul de supraviețuire nu are baterii, nu se consumă, nu se uzează. Ajută la localizarea celui în pericol, poate îndepărta un pericol iminent pentru că sunetul lui intimidează, sperie sau îndepărează un pericol (atacator sau animale sălbatice).

fenix-nw20-nw30-whistle

Iată care sunt, la modul general caracteristicile tehnice ale unui fluier de supraviețuire.

Este construit prin metodă ”Uni-Body”, ceea ce îi asigură o rezistentă crescută și o greutate redusă. De regulă sunt confecționate dintr-o singură bucată de titan . Au greutate redusă și sunt indestructibile. Nu sunt afectate de lovituri, căderi sau apă. Un fluier de supraviețuire are capacitatea de a emite un sunet foarte puternic,  cu un efort minim din partea utilizatorului. Aceasta îl face utilizabil de către persoane slăbite, rănite sau prinse sub dărâmături.

Citeste si: Briceagul elvețian. Instrumente multifuncționale

Puterea unui fluier de supraviețuire este de circa 100-120 de decibeli, valoare comparabilă cu sunetul emis la decolare de un avion cu reacție. Greutatea lor este de circa 5 grame. Fluierul emite pe frecvențe înalte de 3-4 Khz, ceea ce face să fie auzit pe distanțe mari și foarte mari. Eficiwența sa nu este influențată de altitudine, umiditate sau temperaturi crescute ori joase.

Un fluier veritabil este confecționat numai din materiale rezistente la coroziune și foarte durabile.

Intensitatea sunetului este capabilă să surzească pe moment un potențial atacator. Această calitate îl face un accesoriu extrem de util pentru femei, forțe de ordine sau pasionați de drumeții. Dimensiunile lui fac posibil ca acesta să fie atașat la chei sau purtat la gât ori atașat de o haină.

Sursa foto: easylight.ro

Leave a Reply