TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Ce este tehnologia Cree si ce sunt ledurile XP-L

De la inventarea becului cu incandescență și până la apariția becului LED în domeniu nu s-a consumat nimic spectaculos, dar evoluția acestor dispozitive, din ultimi ani, așează totul pe un nou făgaș și sună alarma finală pentru becurile cu bulb (incandescente).

Citește și: Lanterna cu LED. Performață și fiabilitate

Între noi fie vorba, becurile cu incandescență știau că le-a venit sfârșitul. Eficiența lor este mică, produc multă căldură, ceea ce este un mare inconvenient, au o durată de viață mică, sunt fragile, scumpe, fabricate din materiale care intră în categoria celor rare, poluează și lista poate continua. Iluminarea cu lLED este net superioară fie și doar prin prisma a două amanunteȘ randamentul și durata de viață. Dar asta nu este tot, iluminarea LED devine din ce în ce mai bună și oferă soluții excelente pentru tot ceea ce are nevoie d eun bec, pentru a produce lumină.

Un campion categoric al acestei categorii este iluminarea LED. Un bec obișnuit de 60 de Watti de la Cree Inc. consumă aproape 9.5 Watti și poate să țină până la 25 de ani. Spre deosebire de becul incandescent ce arde după cel mult 1.000 de ore, un LED va continuă să funcționeze și după timpul estimat, cu precizarea ca va lumina ceva mai slab. Suresele de lumină LED intra în casele noastre și ne fac viața mai bună, dincolo de avantajele pe care le au pentru laterne și orice alte dispozitive de iluminat. Am pomenit în mod special lanternele pentru ca pe mine astea ma intereseză...

Citește si: Produse fake. Cum recunosti imitatiile

În ciudă beneficiilor, premeiate cu un Nobel, becurile LED nu prea intră pe piață, trecerea consumatorilor de la becurile cu incandescență la cele LED fiind lentă și mult sub așteptări Cree, compania ce conduce iluminarea LED și este numărul 1 în vânzări, raportează că doar 2% din consumatori au făcut tranziția de la becurile cu incandescență la cele LED.

Cree speră să facă un pas înainte cu SC5, o nouă tehnologie de iluminare LED care va dublă fluxul de lumina și va scădea semnificativ costul. Cu SC5, cei de la Cree și-au dat seamă cum să scoată mai multă lumina din fiecare sursă de lumina pe un cip, fără să schimbe știință fundamentală din spatele tehnologiei LED. Că un rezultat, Cree poate reduce numărul de LED-uri din fiecare bec, de asemenea și alte lucruri ce sprijină sistemul de iluminare. Aceste schimbări reduc semnificativ dimensiunea, greutatea și costul acestui dispozitiv.

Cree este primul producător de leduri ce oferă nivelul de eficientă de 200lm/W în capsulă de dimensiuni reduse. Ledul XLampA® XP-L este primul led de tip sigle-die ce oferă eficientă de până la 200lm/W la 350mA. Ledul revoluționar CreeA® XLamp XP-L oferă performanțe cu 50% mai ridicate și înlocuire facilă pentru produsele ce au folosit ledul XLamp XP-G.

1281337373805_hz-myalibaba-web2_5692

Beneficiile sunt clare. Eficientă de până la 200 lm/W la 25A°C și o capsulă de dimensiuni reduse, Ledul impune practic noi standarde. XP-L oferă o eficientă cu până la sută la sută mai mare față de platformele ce folosesc ledurile XP-G. Ledurile XP-L au până la 766 lumeni la 6W, este compatibil cu majoritatea ledurilor din familia Cree XP fapt ce perimite producătorilor să folosească optică existent pentru a îmbunătăți timpul de producție.

Și asta nu este tot. Poate să îmbunătățească performanțele oricărui design de iluminat, permite crearea de produse mai mici și mai ieftine și dezvoltarea de aplicații ce nu erau posibile anterior.

Leave a Reply