TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Lanterna ideală și caracteristicile lanternelor de uz general

Lanterna ideală este cea care răspunde nevoilor tale, iar pentru asta este esențial să cunoști care este clasificarea lanternelor și care sunt caracteristicile de bază ale fiecărei categorii în parte.

La modul general clasificarea lanternelor se face în funcție de scopul căruia sunt destinate. Astfel există lanterne frontale, lanterne tactice, lanterne pentru bicicletă și lanterne pentru uz general și utilizare EDC (evry day carry). O altă clasificare a lanternelor se face după caracteristicile lor: putere, distanța de iluminare, tipul bateriei (clasică sau acumulator ori reîncărcabilă). Se mai poate lua în calcul greutatea, dimensiunea și autonomia, precum și tipul becului, deși cele mai multe din lanternele de nouă generație, dacă nu chiar toate, folosesc becuri LED. În plus lanternele au și caracteristici ”extreme”: rezistență la apă și șocuri, rezistență la vibrații, pot fi folosite ca sisteme de autoapărare și sunt ”inteligente”, având incorporate componente electronice care pot evalua durata autonomiei, în funcție de stocul de energie din acumulator, care te pot avertiza cu privire la limita de timp a autonomiei și pot să-ți spună care este intensitatea luminoasă, în funcție de setarea acesteia.

Citește și: Lanterna cu LED. Performață și fiabilitate

Contează, în mod esențial, la eveluarea caracteristicilor pentru lanterna ideală și pentru a alege modelul perfect scopului căruia îi este destinat și forma fascicolului luminos și posibilitatea de variație a acestuia între anumite limite.

lanterna ideală (5)

În ceea ce privește intensitatea luminii produsă de lanterne cele profesionale pot intra foarte bine în categoria instrumentelor de autoapărare, fascicolul luminos produs de acestea fiind atât de intens încât produc efectul de orbire.

Caracteristicile unei lanterne de uz general

♦ Lanterna ideală de uz general trebuie să îndepplinească anumite condiții pentru a putea fi folosită în diferite situații, de la cele de urgență sau neprevăzute, până la utilității de zi cu zi.
♦ O lanternă bună, fiabilă și eficientă este de regulă un obiect scump astfel că o lanternă de uz general trebuie să acopere mai multe funcții.

lanterna ideală (4)
♦ În caracteristicile de bază ale unei lanterne de uz general trebuie să se numere greutatea și dimeniunile pentru a fi ușor de transportat, indiferent de mărimea spațiului pe care îl ai la dispoziție.
♦ O lanternă de uz general trebuie să aibă o intensitate luminoasă de minim 120 lumeni pentru a fi eficientă, aceasta valoare fiind suficientă pentru a putea vedea bine, pentru a putea fi vazut și pentru a face diferite activități în întuneric complet.
♦ Ușurința în utilizare este o altă caracteristică de bază a unei lanterne de uz general. Lanterna trebuie să fie simplu de aprins, iar fascicolul lumininos să poată fi emis focalizat sau să acopere o anume arie.
♦ Rezistența este o altă condiție. O lanterna pentru uz general nu trebuie să fie un delicată ca un bibelou, iar scăpată din mână să nu pățească nimic. Cu cât este mai rezistentă la șocuri sau la umiditate, cu atât este mai bună.
♦ Lanternele recomandate pentru uz general sunt cele cu LED. Lumina emisă de acestea este mai puternică, durează mai mult timp pentru că sunt mai eficiente în ceea ce privește consumul bateriei, plus că LED-urile sunt foarte rezistente la șocuri repetate.

Sursa foto: easylight.ro/

Leave a Reply