TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Cum alegi o lanterna de auto-aparare?

O lanterna de auto-aparare eficienta poate sa controleze si dezorienteze atacator, cu conditia sa-ti cunosti bine modelul si sa-l poti manevra rapid.

O lanterna de auto-aparare, cu peste 150 de lumeni, il poate dezorienta pe atacator. O lanterna de auto-aparare, cu peste 150 de lumeni, il poate dezorienta pe atacator.

 

 

Atunci cand vrei sa achizitionezi o lanterna, vei gasi doua tipuri principale de surse de iluminat - incandescente si LED-uri.

Lanterne LED vs becuri incandescente

Cei mai multi dintre noi s-au obisnuit cu lumina incandescenta, produsa de un bec cu filament. In acest caz este vorba inclusiv de modele de lanterne puternice, dar care, pentru ca produc multa caldura, devin fragile (filamentul nu dureaza foarte mult). Lumina pe care o furnizeaza este galbuie, iar fasciculul poate fi focusat sau nu.

Lanterna LED (unde LED = dioda emitatoare de lumina) functioneaza, de obicei, pe baza a mai multe LED-uri. Deoarece exista mai multe surse individuale de lumina, aceasta emisa este distribuita mai uniform intr-un fascicul concentrat si se produce putina caldura. Un alt avantaj este ca acestea sunt mai rezistente la socuri - motiv pentru care majoritatea armelor sunt prevazute cu iluminare tip LED.

Criterii pentru a alege o lanterna de auto-aparare

Numar de lumeni
Lumeni reprezinta unitatea de masura a gradului de luminozitate a unei surse de lumina. Pentru majoritatea utilizatorilor, 50-80 de lumeni sunt suficienti, dar pentru o lanterna de auto-aparare este mai util intervalul 150-180 de lumeni, poate chiar mai mare.

Dimensiune
Va putea fi purtata sau transportata cu usurința? Exista o multime de lanterne de buzunar sau chiar de breloc, care sunt puternice, eficiente pe post de lanterne de auto-aparare.

Manevrabilitate
Voi putea sa o manevrez rapid, chiar si in intuneric, fara a fi nevoie sa caut si sa pipai butoanele? In situatiile in care intalnesti un atacator rapiditatea in reactii este esentiala. In plus, extra-optiunile nu trebuie sa complice utilizarea.

Functionalitate
Are vreo legatura cu scopul pentru care doresc sa o cumpar? Un exemplu putin fortat: am nevoie de o lanterna tactica superperformanta, utilizata de armata sau de o lanterna de auto-aparare si uz casnic? Sau: chiar daca este mai accesibila ca pret, o lanterna de breloc nu te va ajuta noaptea, prin padure.

Distanta
Distanta pana la care vezi nu este acelasi lucru cu distanta de la care poti fi vazut. Nu uita ca acest din urma factor poate sa reprezinte un risc si sa te transforme intr-o tinta.

Niveluri de iluminare
Ai nevoie de o lanterna care sa indeparteze/ sa orbeasca momentan un atacator? Dupa cum am mai spus, pentru asta e nevoie de cel putin 150 de lumeni. Dar alege un model cu mai multe niveluri de iluminare, precum sunt modelele de lanterne Olight, care se adapteaza la diverse tipuri de activitati. Uneori ai nevoie de o lanterna clasica si nu de o lanterna de auto-aparare.

Optiunile suplimentare
Este important sa verifici ca optiunile pe care le are lanterna sa nu se declanseze accidental. Si urmareste ca acestea sa-ti fie, intr-adevar, utile. Modul STROBE, de exemplu, este util pentru semnalizare si pentru a deruta un atacator, dar poate sa te dezorienteze si pe tine. Deci nu-l folosi cand trebuie sa-ti fixezi o tinta.

 

One thought on “Cum alegi o lanterna de auto-aparare? ”

Leave a Reply