TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Lanterne pentru vânătoare. Cum alegi modelul potrivit

Este greșită concepția potrivit căreia cele mai luminoase lanterne LED sunt și cele mai bune lanterne pentru vânătoare.

cum alegi cele mai bune lanterne de vânătoare #2

În alegerea unui astfel de model trebuie să te ghidezi după alte criterii decât atunci când alegi un model EDC sau outdoor, de pildă. Iată, în continuare, câteva dintre acestea.

1. Accesorii de vânătoare Trebuie să fii atent la ce accesorii primești odată cu lanterna sau cu ce accesorii de vânătoare este compatibilă.

Cele mai bune lanterne de vânătoare vor fi compatibile cu numeroase accesorii, precum filtre (filtru verde Nitecore NFG40, NFR40, NFG50, NFR50, NFG60, NFR60), sisteme de prindere pe armă (Nitecore GM02, Nitecore GM03, GM04X-WM02), întrerupătoare silențioase cu fir .

Ultimul aspect menționat, silențioziatea, este esențial în vânătoare pentru că un banal click sperie animalul sălbatic, iar noi am aflat asta pe propria piele: aflați într-un observator, când am încercat să surprindem o imagine cu un urs care s-a apropiat, acesta a dispărut imediat ce a auzit declanșatorul aparatului de fotografiat).

2. Moduri de funcționare adaptate Pe lângă accesorii, ai nevoie de o lanternă cu diferite moduri de funcționare, prin urmare alege modelul care-ți va permite să alegi moduri adaptate condițiilor imprevizibile de pe teren.

3. Lungimea razei luminoase este foarte importantă. Chiar dacă lanterna pe care te-ai hotărât să o achiziționezi este ultra-luminoasă, acest lucru nu înseamnă că furnizează și cel mai bun fascicul. O lanternă cu un fascicul de calitate va atinge câteva sute de metri atunci când acesta este concentrat.

4. Funcția lockout. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca lanterna să se activeze accidental, în toiul vânătorii. Un scenariu și mai nefericit decât cel cu aparatul de fotografat descris mai sus este activarea accidentală a lanternei, care va pune cu siguranță vânatul pe fugă - indiferent de mărimea lui.

5. LED-uri colorate LED-ul albastru, care intră în dotarea unor lanterne pentru vânătoare, este cel mai recomandat pentru identificarea urmelor de sânge, iar LED-ul verde este cel mai vizibil pentru ochiul omenesc, dar nu este perceput de animale (foto jos: Nitecore Chameleon CB6, cu 1 LED principal alb, 1 LED principal albastru și, secundar, LED-uri pentru semnalizare în trei culori: albastru, verde, rosu).

Lanterne pentru vânătoare. Cum alegi modelul potrivit

Lanterne pentru vânătoare. Cum alegi modelul potrivit

Lanterne pentru vânătoare. Cum alegi modelul potrivit #7

Lanterne pentru vânătoare - de zi și de noapte

Căutarea urmelor este o parte importantă a vânătorii, dar acest lucru poate fi dificil chiar și ziua, din cauza umbrelor aruncate de copaci, situație în care utilizarea unei lanterne pentru vânătoare îți este de ajutor. La fel de utilă este și pentru identificarea urmelor de sânge.

În timpul nopții, lanterna îți este utilă pentru citirea hărțior (selectând treapta de luminozitate potrivită iluminării la apropiere, fără fascicul care te orbește), căutarea potecilor și a urmelor lăsate de animale, pentru procesul ce urmează după ce animalul a fost vânat (jupuire, tranșare) sau pentru menținerea vizibilități nocturne (când folosești diversele lentile colorate).

Care este cea mai bună lanternă pentru vânătoare pe care ai folosit-o? Ce aspecte te-au impresionat și te fac să o recomanzi mai departe?

 

 

 

 

Leave a Reply