TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Tehnologia LED vs becul incandescent. O analiza "la rece"

Te (mai) întrebi de ce LED-ul continuă să câștige teren în industria iluminarii și de ce, pentru 2015, se estimeaza că sectorul de lanterne LED va ocupa 98% din producția de lanterne?

Tehnologia LED vs becul incandescent #2 [Lanterna de vânătoare Olight M2X Javelot folosește un LED Cree XM-L2 customizat, furnizează o putere maximă de 1020 de lumeni și un fascicul luminos ce atinge 810 de metri].
 

Mai jos, îți prezentăm o analiză succintă și foarte utilă a performanțelor furnizate de un LED, pe de o parte, și de becul incandescent, pe de altă parte, realizată de Varta-cosumer.com

Comparație LED - bec incandescent

LED

  • Putere de aproximativ 5 ori mai mare si autonomie de circa 10 ori mai mare pentru LED decat un bec incandescent.
  • Este rezistent, aproape indestructibil. Este rezistent la căldură, la temperaturi scăzute și la șocuri.
  • Lumina este albă, tinde să fie albastră (temperatură ridicată de culoare).
  • Durată de viață: 50.000 - 100.000 ore.

Bec incandescent 

  • Se sparge destul de ușor.
  • Lumina tinde să fie ușor roșie/ galbenă (temperatură joasă de culoare).
  • Ciclul de viață se limitează la 20-30 ore (filamentul este supus deteriorării, deoarece se vaporizează pe parcursul funcționării).
  • Consumul mare de putere determină o autonomie scăzută a sursei de alimentare (baterie).

Comparație performanțe în 200 de ore de funcționare

Tehnologia LED vs becul incandescent [Analiză comparativă privind performanțele unei lanterne LED cu alimentare 2 AA și a unei lanterne cu bec incandescent, alimentare 2 AA. Sursă: www.varta-cosumer.com]
 

Esențial de știut despre LED

Nu este un bec, nu folosește filament. Este o diodă emițătoare de energie, un semi-conductor sigilat cu plastic, cu înveliș de fosfor care produce lumină. Nu este confecționat din sticlă. Lumina nu este produsă de căldură, ci este emisă direct de la electroni (lumină rece). Becurile incandescente, pe de altă parte, se încălzesc foarte tare, iar eficiența este mult mai scăzută: 90% din energia electrică ce le străbate este convertită în căldură și doar 10% din aceasta devine lumină.

Măsurători utile

Milimetri: se referă la diametrul LED-ului.

Watt: energia consumată de lumină.

Lumen: unitatea de măsură standard a puterii luminoase.

Lux (lx) Unitate de măsură a iluminării, arată cât de mulți lumeni pe metru pătrat atinge o anumită suprafață. Valoarea Lux este cea mai utilizată unitate fotometricî și arată cu mare acuratețe gradul de iluminare la o locație specială.

Candela (cd): Unitatea de măsură a intensității luminoase. Este puterea emisă de o sursă de lumină într-o anumită direcție.

 

 

 

Leave a Reply