TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Dictionar util - termeni tehnici

Carcateristicile tehnice ale lanternelor profesionale depășesc bagajul uzual al termenilor tehnici folosiți de cei mai mulți dintre noi. În spatele unor combinații de litere ciudate și a unor principii și tehnologii se ascund detalii tehnice importante care fac diferența între o lanternă oarecare și un obiect cu adevărat performant.

201152585244917

Lămurim câțiva din acești termeni și te ajutăm să înțelegi ce înseamnă.

SSR - Smart Selector Ring este un sistem avansat care permite reglarea foarte fină a intensității fasciculului luminos. În fapt este vorba despre un inel mobil pe corpul lanternei a cărui rotire, în ambele sensuri âți permite să accesezi un număr foarte mare de niveluri de luminozitate, de la valoarea minimă la cea maximă. Acelasi sistem îți permite să accesezi iluminarea roșie, verde, albastră,sau să folosești sitemele de semnalizare pe care le are incorporate în sitemul electronic de date al lanternei  (semnalizarea tip politie rosie-albastra, STROBE alb, alb slab intermitent, modurile SOS si STROBE).

Tehnologia Crystal Coating - este tehnologia care permite fascicului luminos să fie propulsat la o anume distanță, cu intensitate maximă. Tehnologia Crystal Coating este combinată cu Precision Optics Technology ceea ce permite unor lanterne profesionale să laseze un flux luminos cu intensitatea egală la o anume distanță, stabilită ca performanță de funcționare de producător. De exemplu tehnologia Crystal Coating  permite propulsarea unui fascicul luminos cu o intensitate constantă de 17.000 cd pe o distanță de 260 de metri.

Modul BOOST - este modul de funcționare a unei lanterne la capacitatea maximă. Cele mai multe dintre lanterne pot funcționa la modul BOOST până la epuizarea acumulatorilor, fără modificări ale intensității luminoase a fasciculului emis de lanternă.

Tehnologia ATR (Advanced Temperature Regulation) - este tehnologia care permite ajustarea puterii furnizate în funcție de temperatura pe care o atinge lanterna și asigură modul de disipare rapidă și eficientă a acesteia prin carcasa lanternei, fără a afecta neplăcut senzațiile tactile ale celui care folosește lanterna. Tehnologia este vitală pentru lanternele de mare putere care emană multă căldură.

Sistemul ADT (Active Dimming Technology) - este un sistem performant tipic pentru lanternele profesionale care integreaza un senzor de accelerație și un microprocesor ce determină distanța până la țintă pe baza unui calcul geometric. Senzorul detectează în permanență unghiul luminii în relație cu podeaua, iar microprocesorul utilizează aceste date pentru a alege puterea adecvată.

Luminare ADT este tehnologia care completează cele trei moduri așa zis clasice de iluminare (minim, normal sau turbo/boost). Active Dimming Technology ofera timpi prelungiți de funcționare și modifică fluxul luminos în funcție de poziția lanternei. In poziție orizontală, puterea fasciculului creste automat pentru a atinge tintele aflate la distanta, iar în pozitie verticala, puterea scade automat, pentru iluminarea la apropiere.

Sursa foto: easylight.ro

Leave a Reply