TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Lanterne frontale. Caracteristici și avantaje

Oricare din modelele de lanterne frontale au o caracteristică specială care le face extrem de utile, în cele mai diverse situații, fiind sigurele care îți lasă amândouă mâinile libere pentru că, lanterna, o porți pe cap, poziționată la nivelul frunții.

Practic modelele de lanterne frontale sunt utile oricui. Le folosesc medicii, instalatorii, pescarii, vânătorii, le folosesc oamenii în jurul casei și în casă, sunt utile bicicliștilor, în drumeții, sunt esențiale mecanicilor, sau, de ce nu, la lectură, seara, în pat. O lanternă frontală este utilă chiar și atunci când ai lumină, dar ai nevoie de o sursă bună, intensă și focalizată de lumină pentru o activitate de finețe.

Citește și: Ce contează la o lanternă

Carcateristicile principale ale unei lanterne frontale sunt puterea mare, capacitatea de a focaliza fascicolul luminos, o autonomie mare a bateriei, o greutate mică și posibilitatea de a o regla și fixa rapid și simplu pe dimensiunea capului tău... cu sau fără căciulă, ori cască. Dar, cele mai importante caracteristici se referă la durată de viață a bateriei și tipul de alimentare (cu acumulatori, soluția ideală sau cu baterii, soluția de compromis), dar și la detaliile tehnice ale funcției de focalizare a luminii.

Chiar dacă vorbim de lanterne frontale, bine fixate pe cap, acestea trebuie să fie foarte rezistente la șocuri și, foarte important, la apă pentru a le face utile cu adevărat oricând. Nu stai cu o lanternă frontală pe frunte și o umbrelă în mână ca să aperi lanterna de ploaie, nu?

lanterne frontale

În mod special calitatea curelelor, sistemul de reglare și rezistența la uzură a acestora este o altă calitate esențială pe care trebuie să o îndeplinească lanternele frontale.

Citește și: Lanterna ideală și caracteristicile lanternelor de uz general

Tipul de alimentare pentru lanternele frontale variază în funcție de nevoile fiecăruia. Sunt mai utile cele cu acumulator reîncărcabil, dar numai dacă ai soluția unei surse de energie electrică de la care să poți să-i reîncarci. În caz contrar bateriile sunt prima alegere, care poate fi mai utilă - în drumeții, de exemplu. Cele mai multe din lanternele frontale funcționează atât pe bază de acumulator cât și pe bază de baterii.

lanterne frontale

Cele mai bune lanterne sunt cele care funcționează pe bază de becuri LED, pentru că au un consum mic de energie și o intensitate luminoasă mare și sunt foarte rezistente. Lanternele frontale pot avea un bec sau mai multe, care pot funcționa simultan sau alternativ în funcție de scop. Numărul de becuri LED nu are nici o legătură cu intensitatea luminii furnizată de lanternă.

lanterne frontale

Unele lanterne frontale au funcție de focalizare a luminii, ceea ce o face utilizabilă în mai multe tipuri de situații. Funcția de focalizare înseamnă că poți să alegi dacă să luminezi o suprafața mai mare în apropiere, sau o suprafața mai redusă în depărtare. Astfel poți folosi lanterna frontală și în drumeții, și la reparațiile casnice, dar și când mergi pe bicicletă.

Citește și: Lanterna cu LED. Performață și fiabilitate

Funcția de reglare a curelelor este deosebit de importantă în condițiile în care lanternă nu trebuie să te încurce și să fie confortabilă și, foarte important, ușoară. Lanternă trebuie să poată fi pusă cu ușurință și pe căsca de protecție, și peste o glugă, astfel încât să nu fie nevoie să îi porți de grijă chiar dacă nu o simți direct pe cap. Iar pentru toate acestea curelele sunt esențiale.

Sursa foto: easylight.ro/

Leave a Reply