TELEFON & WHATSAPP
0730 199 999
0Item(s)
0 Produs(e) Vezi coșul

Nu ai niciun produs in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Ziua Internațională a Lanternei

Există o zi a lanternei. Oficial este trecută în calendarul americanilor ca fiind Ziua Națională a Lanternei. Dar merită împrumutată.

Nu se știe exact cine a avut ideea și cum a ajuns lanterna să aibă o zi oficială, dar este trecută în catalogul sărbătorilor naționale ale americanilor și cum aceștia reușesc cu mare lejeritate să-și transforme sărbătorile naționale în evenimente internaționale se poate spune că există Ziua Internațională a Lanternei. Cert este că noi luam în calcul foarte serios această sărbătoare.

Ziua Internațională a Lanternei (2)

Ziua Internațională a Lanternei este comună cu ziua Solstițiul de Iarnă, și nu întâmplător a fost stabilită această zi pentru a pune în lumina reflectoarelor... lanterna, ziua Solstițiului de iarnă fiind cea mai scurtă zi din an. Ziua se sărbătorește în 21 sau 22 decembrie.

Citeste si: Ce contează la o lanternă

Lanternele merită din plin o zi a lor, pentru că sunt printre cele mai simple, mai practice și mai utile instrumente. Lanternele au darul de a ne ajuta să dominăm și să învingem unul din cele mai puternice sentimente, cel de teamă de necunoscut și de întuneric.

Citeste si: Cine a inventat lanterna?

Lanternele au fost oficial inventate de David Misell cel care a obținut brevetul US 617592 din
10 ianuarie 1899. Lanterna lui Misell avea toate elementele componete ale lanternelor de azi: tubul pentru baterii, reflectorul, becul, întrerupătorul. Evident performanțele lanternelor de azi era de neimaginat la momentul în care au fost produse primele lanterne, dar modul în care a evoluat tehnica, tehnologia și tot ceea ce are legatură cu acestea îi poate uimi și pe extratereștri nu doar pe oameni.

Citește si: Produse fake. Cum recunosti imitatiile

Una peste alta să țineți minte ziua Solstițiului de Iarna. Cea mai lungă noapte din an este învinsă și cu ajutorul lanternelor.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply